Tι και αν πρέπει να περιμένεις μερικούς μήνες για να παραλάβεις το νέο αυτοκίνητο της Xiaomi, που κάποτε έμοιαζε με ευφάνταστη ιστορία του κορυφαίου τεχνολογικού κολοσσού;  Η μεγάλη εταιρεία κατάφερε πριν λίγες ημέρες να το παρουσιάσει το νέο της μοντέλο και να δώσει στη δημοσιότητα και τις τιμές με τις οποίες θα πωλείται στην εγχώρια αγορά, δημιουργώντας …ουρές στις αντιπροσωπείες!

Λίγο πριν ξεκινήσει την εμπορική του καριέρα το νέο ηλεκτρικό μοντέλο προκάλεσε αγοραστική υστερία στην εγχώρια αγορά. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα σε λίγες ημέρες κατάφερε να δεχθεί το εργοστάσιο πάνω από 90.000 παραγγελίες.  Ονομάζεται  Xiaomi SU7 και στην εξωτερική του εμφάνιση παραπέμπει σε σπορ λιμουζίνα!

Το νέο μοντέλο θα έχει ως ατού την τεχνολογική του αρτιότητα, ενώ το μεγάλο του πλεονέκτημα είναι η αυτονομία του! Θα προσφέρεται σε πολλαπλές εκδόσεις, με την Xiami να αναφέρει ότι θα υπάρχουν τρεις διαφορετικές εκδόσεις από πλευράς μπαταρίας.

Η βασική έκδοση θα φοράει μπαταρία LFP της BYD με χωρητικότητα 73,6 kWh , αρκετή για 700 χλμ, σύμφωνα με τη Xiaomi.

To μεγάλο …αγκάθι που της καταλόγιζαν ήταν τα σημεία πώλησης αλλά και συντήρησης των οχημάτων. Ετσι, η  Xiaomi EV έχει ήδη στη διάθεση των πελάτων της 59 καταστήματα πωλήσεων σε 29 κινεζικές πόλεις, με στόχο να επεκταθεί σε 211 καταστήματα πωλήσεων μέχρι το τέλος του έτους. Και αυτό είναι η αρχή αφού ο κινέζικος κολοσσός στοχεύει να το εξάγει εκτός Κίνας, όπως στην Αμερική αλλά και την Ευρώπη.

θα προσφέρεται σε δύο εκδόσεις, τις SU7 και SU7 Max, με την πρώτη να είναι η …απλή, πισωκίνητη έκδοση με 295 ίππους, 400 Nm ροπή, 0-100 χλμ/ώρα σε 5,28 δλ. και τελική ταχύτητα 210 χλμ./ώρα. Το νέο ηλεκτρικό μοντέλο φαίνεται ότι έχει ασυναγώνιστη αυτονομία που αγγίζει τα 668 χλμ, μετά από μια πλήρη φόρτιση!

Η εμπορική του καριέρα ξεκινά  τρία χρόνια μετά την πρώτη ανακοίνωση της, με την επένδυση για την κατασκευή του να αγγίζει τα 1,2 δις ευρώ!