Την ώρα που άλλοι πειραματίζονται με παραδόσεις μέσω drone, η Κίνα ετοιμάζεται για την εποχή των πυραύλων.

Το Taobao, η πλατφόρμα αγορών του κινεζικού γίγαντα του Διαδικτύου Alibaba, ξεκινά συνεργασία με κινεζική εταιρεία επαναχρησιμοποιούμενων πυραύλων που θα παραδίδουν προϊόντα σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου εντός μιας ώρας.

Στόχος της συνεργασίας είναι η ανάπτυξη ενός πυραύλου που θα μεταφέρει φορτία έως δέκα τόνων μέσα σε κοντέινερ των 120 κυβικών μέτρων, ανέφερε σύμφωνα με το Reuters η κινεζική αεροδιαστημική βιομηχανία Space Epoch.

Η εταιρεία με έδρα το Πεκίνο σκοπεύει να βασιστεί στον πύραυλο Yuanxing-1, o oποίος υποβλήθηκε πέρυσι σε δοκιμή πυροδότησης και ανάκτησης από τη θάλασσα,

Οι δοκιμές θα αρχίσουν σύντομα, βραχυπρόθεσμα όμως οι παραδόσεις μέσω πυραύλων δεν θα είναι εύκολη υπόθεση, αναγνώρισε η εταιρεία.

Η διαστημική βιομηχανία της Κίνας βρίσκεται τα τελευταία χρόνια σε άνθηση, εν μέρει χάρη στην πολιτική του προέδρου Σι Τζινπίνγκ, η οποία αναγνωρίζει τη στρατηγική σημασία των διαστημικών και δορυφορικών τεχνολογιών.

Η Κίνα πραγματοποίησε πέρυσι 67 εκτοξεύσεις πυραύλων, αριθμός-ρεκόρ, από τις οποίες οι 17 είχαν εμπορικό χαρακτήρα και μόνο μία απέτυχε. Συγκριτικά, το 2022 πραγματοποιήθηκαν 10 εμπορικές εκτοξεύσεις με δύο αποτυχίες.