Η Mercedes-Benz, όντας ένας δυνατός κατασκευαστής στην αγορά των ηλεκτρικών μοντέλων, αναζητά λύσεις ώστε να επεκτείνει την αυτονομία των ηλεκτρικών της μοντέλων. Προσφάτως, ανακοίνωσε ότι το νέο Vision EQXX κατάφερε να σπάσει το φράγμα των 1.000 χλμ αυτονομίας του διανύοντας μια απαιτητική απόσταση στην Αραβική Χερσόνησο. Το νέο ηλεκτρικό μοντέλο κατάφερε να διανύσει πάνω από 1.000 χλμ από το Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας έως το Ντουμπάι των ΗΑΕ, σε 14 ώρες και 42 λεπτά. Και μάλιστα, χωρίς κανένα φουλάρισμα σε ταχυφορτιστή! Όπως ανακοίνωσε το πολυτελές ηλεκτρικό μοντέλο κατανάλωσε 7,4 kWh ενέργειας ανά 100 χλμ, όντας μια τιμή που θεωρείται πολύ χαμηλή για τα δεδομένα των ηλεκτρικών οχημάτων. Συγκεκριμένα, όταν τερμάτισε την απόσταση των 1.010 χλμ. το Vision EQXX  είχε ακόμη άλλα 309 χλμ αυτονομίας δηλαδή θα μπορούσε να διανύσει σχεδόν 1.319 χλμ!

Σε τεχνολογικό επίπεδο η νέα EQXX διαθέτει ηλεκτροκινητήρα που αποδίδει 201 ίππους. Η Mercedes Vision EQXX έχει την ικανότητα να μετατρέπει το 95% της ηλεκτρικής ενέργειας σε έργο. Έχει μήκος 4.6 μέτρα, ενώ, στα τεχνολογικά του πλεονεκτήματα σημείωστε, ότι διαθέτει ηλιακά πάνελ στην οροφ, τα οποία παράγουν την απαραίτητη ενέργεια για τη λειτουργία του αυτοκινήτου, αυξάνοντας κατά αυτόν τον τρόπο τη μέγιστη αυτονομία του. Συγκεκριμένα, τα φωτοβολταϊκά πάνελ προσφέρουν 25 χιλιόμετρα αυτονομίας σε κάθε κύκλο φόρτισης του οχήματος.

Τo μυστικό της μεγάλης του αυτονομία κρύβεται σε μια σύγχρονη και νέας τεχνολογίας μπαταρία,  900V, με ασυναγώνιστη χωρητικότητα στα 100 kWh. Σε συγκριτικό επίπεδο η νέα μπαταρία σε σχέση με την μπαταρία της EQS 450+ είναι 50% μικρότερη σε μέγεθος και ζυγίζει 30% λιγότερο.