Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στην ανακρίτρια ο 36χρονος που συνελήφθη την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη, με την κατηγορία ότι κατείχε εκατοντάδες αρχεία με σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Εις βάρος του είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για προμήθεια, κατοχή και διανομή υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Η δικογραφία της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρεται, κατά πληροφορίες, σε 590 αρχεία εικόνας και βίντεο (συνολικού όγκου 140 GB), πολλά από τα οποία απεικονίζουν παιδιά, ηλικίας 6 έως 13 ετών.

Οι εξηγήσεις που έδωσε ο κατηγορούμενος για να δικαιολογήσει την κατοχή των συγκεκριμένων αρχείων δεν έπεισαν εισαγγελέα και ανακρίτρια που ομόφωνα του «έδειξαν» τον δρόμο για τη φυλακή.

Η έρευνα

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. για τη διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε ψηφιακή ανάλυση και ενδελεχής διαδικτυακή έρευνα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με σκοπό τον εντοπισμό χρηστών του διαδικτύου, οι οποίοι κατείχαν και είχαν πρόσφορα προς διαμοιρασμό ψηφιακά αρχεία με περιεχόμενο πορνογραφίας ανηλίκων.

Στο πλαίσιο αυτό, διαπιστώθηκε ότι χρήστης κατείχε τουλάχιστον 35 αρχεία σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, κάνοντας μάλιστα χρήση διαφορετικών ηλεκτρονικών ιχνών.

Τα στοιχεία αυτά τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ έπειτα από αλληλογραφία με τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου καθώς και την περαιτέρω αστυνομική προανάκριση, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του εμπλεκόμενου ατόμου καθώς και ο τόπος διαμονής του στη Θεσσαλονίκη.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, κινητό τηλέφωνο με κάρτα μνήμης, πέντε σκληροί δίσκοι που ήταν εγκατεστημένοι σε ηλεκτρονικό υπολογιστή και εξωτερικός σκληρός δίσκος.

Παράλληλα, από την επιτόπια έρευνα προέκυψε η εμπλοκή του ανωτέρω στις διερευνώμενες αξιόποινες πράξεις, ενώ επιπλέον όπως αναφέρθηκε, εντοπίσθηκαν 590 αρχεία εικόνας και βίντεο (συνολικού όγκου 140 GB) με περιεχόμενο πορνογραφίας ανηλίκων, καταφανώς κάτω των 15 ετών.