Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε, μετά την απολογία του στην 7η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, ο 55χρονος που κατηγορείται για το αιματηρό επεισόδιο σε ουζερί στη Μενεμένη, στις αρχές του μήνα.

Ο κατηγορούμενος, ύστερα από διαπληκτισμό που είχε με τον 65χρονο μάγειρα, τον τραυμάτισε με μαχαίρι.

Αφορμή για την επίθεση, σύμφωνα με τη δικογραφία, στάθηκε η δυσαρέσκειά του για την ποιότητα μίας μερίδας κοντοσούβλι που είχε παραγγείλει.

Εις βάρος του 55χρονου, υπηκόου Αλβανίας, είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας.

Στην απολογία του, όπως έγινε γνωστό, ανέφερε ότι βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ, κι ότι αντέδρασε ενστικτωδώς, πιάνοντας το μαχαίρι από το τραπέζι όταν του «επιτέθηκε» ο μάγειρας.

Ο ίδιος φέρεται να δήλωσε μετανιωμένος για την πράξη του τονίζοντας ότι έχει ήδη επικοινωνήσει με το θύμα, που είναι συμπατριώτης του, για να του ζητήσει συγγνώμη.

Το 65χρονο θύμα είχε τραυματιστεί στην κοιλιά και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, ενώ νοσηλεύτηκε εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο.

Τι είχε πει το θύμα

Σύμφωνα με όσα είχε πει ο μάγειρας μέσα από το νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν, ο δράστης σηκώθηκε κάποια στιγμή έξαλλος από τη θέση του και άρχισε να ζητάει εξηγήσεις από τον μάγειρα.

«Έρχεται ένας πελάτης, ήταν τύφλα, είχε πιει πάρα πολύ. Μου λέει ‘θέλω ένα κεφαλοτύρι, μία πατάτα και ένα κοντοσούβλι χοιρινό’. Όπως τα πάω αυτά και τα σερβίρω μου λέει ‘το κοντοσούβλι σημερινό είναι; Γιατί δεν το βλέπω’», λέει.

Ο άτυχος μάγειρας στη συνέχεια επιμένει ότι το κοντοσούβλι είναι φρέσκο, «διότι εγώ δεν σερβίρω τέτοια πράγματα, με τη γαρνιτούρα με τα πάντα. Στρώνω κιόλας, τα σερβίρω, του λέμε ‘καλή όρεξη’. Μετά αρχίζει να μου βρίζει τη μάνα μου. ‘Μην μου λες ψέματα’».

Και προσθέτει: «Μου λέει ‘δεν είναι σημερινό’, του απαντάω ‘Φίλε δεν σερβίρω χθεσινό’, μου το δίνει το πιάτο, το ακυρώνω αυτό, τρώει πατάτες, τρώει και το κεφαλοτύρι, και λέω ‘κοίταξε να δεις, τη μάνα μου δεν μπορείς να την βρίζεις, να σταματήσουν λίγο αυτά τα πράγματα γιατί είμαι 65 ετών και εσύ είσαι 53 με 55, να σέβεσαι. Εδώ είναι μαγαζί και δεν θέλω μνα με προσβάλλεις γιατί σε ακούν και άλλοι».

Εκεί ο 55χρονος του επιτέθηκε με ένα πιρούνι και αμέσως μετά πήρε το μαχαίρι και του το κάρφωσε στην κοιλιά.

«Σηκώνεται αυτός, παίρνει το πιρούνι και σηκώνεται να μου καρφώσει το πιρούνι. Η κυρία που έχει το μαγαζί του πιάνει το χέρι. Με το άλλο χέρι, το δεξί, πιάνει το μαχαίρι και χτυπάει την κοιλιά, δεξιά» καταλήγει ο μάγειρας εξιστορώντας το περιστατικό.