Εύκολο έργο είχε η ΑΕΚ στη Λαμία καθώς επικράτησε με 3-1 της τοπικής ομάδας για την 24η αγωνιστική της Super League και ξέφυγε με +4 από τη δεύτερη θέση, έχοντας ματς παραπάνω βέβαια.

Τα πάντα κρίθηκαν ουσιαστικά από το πρώτο μέρος όταν η Ένωση πέτυχε δύο γκολ και «αγκάλιασε» το τρίποντο κόντρα στους γηπεδούχους που παραμένουν πάντως φαβορί για την εξάδα απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης.

Πώς ξεκίνησαν

Η ΑΕΚ είχε τον Στάνκοβιτς κάτω από τα δοκάρια με τετράδα στην άμυνα τους Σιντιμπέ, Βίντα, Κάλενς και Πήλιο. Οι Γιόνσον και Πινέδα ήταν στον άξονα, Ελίασον και Άμραμπατ στα άκρα και ο Τσούμπερ ξεκίνησε πίσω από τον Πόνσε. Από την πλευρά της η Λαμία είχε τον Κοσέλεφ στο τέρμα, τον Σιμόν δεξιά, τον Σίντκλεϊ αριστερά και τριάδα στόπερ τους Τζανετόπουλο, Παπαδόπουλο και Κορνέζο. Οι Τζανδάρης, Σλίβκα και Νούνιες ήταν τριάδα στη μεσαία γραμμή και ο Τόσιτς πίσω από τον Μάλτσι.

Βίντα και Ελίασον «καθάρισαν» από το ημίχρονο

Χωρίς ιδιαίτερο ρυθμό ξεκίνησε το ματς στα πρώτα λεπτά, με την ΑΕΚ να έχει δύο καλές επισκέψεις στην περιοχή της Λαμίας στα πρώτα 15 λεπτά, αλλά δεν έβγαλε τη μεγάλη φάση. Στο 17’ όμως βρήκε το γκολ όταν ο Άμραμπατ εκτέλεσε κόρνερ και ο Βίντα με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 0-1 πετυχαίνοντας το πέμπτο του φετινό γκολ με τα «κιτρινόμαυρα».

Μία ευκαιρία με σουτ του Τσούμπερ μέσα από την περιοχή μεσολάβησε μέχρι η Ένωση να πετύχει και δεύτερο γκολ. Στο 41’ συγκεκριμένα, η ΑΕΚ έκλεψε την μπάλα στη μεσαία γραμμή με τον Πινέδα, ο Μεξικανός έδωσε αριστερά στον Ελίασον που με ωραίο τελείωμα έγραψε το 0-2 και έδωσε μεγάλο προβάδισμα στον Δικέφαλο.

Ο Τσούμπερ έβαλε την υπογραφή του, μείωσε η Λαμία με Σίντκλεϊ

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μία καλή για στιγμή για τη Λαμία, όταν στο 48′ ο Βίντα έκοψε καίρια την πάσα του Σλίβκα στη μικρή περιοχή και στη συνέχεια ο Ελίασον είχε μία ευκαιρία. Στο 54′ από εξαιρετική κάθετη του Τσούμπερ ο Σουηδός νικήθηκε σε τετ α τετ από τον Κοσέλεφ ενώ στο 57′ ο Στάνκοβιτς έβγαλε δύσκολα ένα σουτ του Τόσιτς.

Στο 63′ από εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Άμραμπατ, ο Τσούμπερ με γυριστή κεφαλιά έκανε το 0-3 και έδωσε διαστάσεις στη νίκη της ΑΕΚ. Σχεδόν με τη σέντρα όμως, η Λαμία έπιασε την Ένωση τον ύπνο και ο Σίντκλεϊ με τρομερό διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή μείωσε σε 1-3. Στο 66′ και το 67′ η ΑΕΚ έχασε δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες με τον Ελίασον, την πρώτη την έβγαλε ο Κοσέλεφ και στη δεύτερη η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο.

Στο 76′ η Λαμία έχασε την πολύ μεγάλη ευκαιρία να ξαναμπεί στο ματς όταν ο Σίντκλεϊ νικήθηκε από τον Στάνκοβιτς σε σουτ μέσα από την περιοχή. Στα τελευταία λεπτά και με τις αλλαγές του Αλμέιδα να της δίνουν άλλον αέρα, η ΑΕΚ έχασε τρεις μεγάλες ευκαιρίες για τέταρτο γκολ, αλλά Φερνάντες, Μάνταλος και Πήλιος (δοκάρι) δεν βρήκαν δίχτυα.

ΠΑΣ Λαμία (Λ. Βόκολος): Κοσέλεφ, Τζανετόπουλος, Παπαδόπουλος, Κορνέζος, Σιμόν, Τζανδάρης (59′ Σαντάνα), Νούνιες, Σίντκλεϊ, Τόσιτς (59′ Λέικ), Σλίβκα, Μάλτσι (77′ Τσούκαλος).

ΑΕΚ (Μ. Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ, Βίντα, Κάλενς, Πήλιος, Γιόνσον, Πινέδα (68′ Λιούμπιτσιτς), Τσούμπερ (68′ Μάνταλος), Άμραμπατ (81′ Πισάρο), Ελίασον (81′ Π. Φερνάντες), Πόνσε (81′ Αραούχο).