Και ενώ ο πρίγκιπας Χάρι φέρεται να θέλει να επιστρέψει στα βασιλικά καθήκοντα και ο βασιλιάς Κάρολος να επιθυμεί να επιδιορθώσει τη σχέση του μαζί του, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ είναι ανένδοτος.

Εκτός και αν ο πρίγκιπας Χάρι εγκαταλείψει τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες και ζητήσει συγγνώμη.

Αυτή τουλάχιστον την εικόνα μεταφέρει ο Richard Eden της MailOnline, υποστηρίζοντας πως ο πρίγκιπας Γουίλιαμ είναι ανένδοτος στο θέμα.

Καταλήγει στο συμπέρασμα πως τα πρόσφατα γεγονότα παρέχουν μια πρόγευση ζωής στον πρίγκιπα Χάρι για όταν ανέβει στον θρόνο ο αδερφός του πρίγκιπας Γουίλιαμ.

Το πιθανότερο, σύμφωνα με τον Richard Eden, είναι ο μικρότερος αδερφός να απομονωθεί.

«Αυτό που ακούω είναι ότι ο βασιλιάς Κάρολος θέλει να επιδιορθώσει τη σχέση με τον μικρότερο γιο του, ενώ ο πρίγκιπας Γουίλιαμ είναι ανένδοτος και πιστεύει πως η βασιλική οικογένεια πρέπει να τηρήσει τη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής του Sandringham με τη βασίλισσα Ελισάβετ του 2020» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Όπως το έθεσε η αείμνηστη βασίλισσα Ελισάβετ, σε αυτή τη συμφωνία ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ έκαναν σαφές ότι δεν θέλουν να εξαρτώνται από τους δημόσιους πόρους στη νέα τους ζωή.

Ο Richard Eden πιστεύει ότι οι πρόσφατες εκτιμήσεις πως ο πρίγκιπας Χάρι ήταν πρόθυμος να επιστρέψει σε έναν προσωρινό ρόλο για να υποστηρίξει τον πατέρα του έχουν βάση.

Σε μια προσπάθεια να βοηθήσουν να επουλωθεί το ρήγμα στη βασιλική οικογένεια, ο βασιλιάς Κάρολος και ο πρίγκιπας Χάρι λέγεται από τους Times πως είχαν πολλές θερμές συνδιαλλαγές από τότε που ο Κάρολος έλαβε τη διάγνωση του καρκίνου.

Σκληρή στάση για επιστροφή

Σύμφωνα με τις φήμες, ο πρίγκιπας Χάρι είπε σε φίλους του πως θα επέστρεφε σε έναν βασιλικό ρόλο τώρα που ο πατέρας του βασιλιάς Κάρολος δεν είναι καλά.

Η απάντηση, ωστόσο, από πηγές στη Βρετανία ήταν «ταχεία και βάναυση» σύμφωνα με τον Eden.

«Ο βασιλιάς Κάρολος, σύμφωνα με τη Rebecca English, ήταν σταθερά της γνώμης πως δεν υπήρχε τρόπος επιστροφής για τον Χάρι ως εργαζόμενο μέλος της βασιλικής οικογένειας με οποιοδήποτε τρόπο, σχήμα ή μορφή».

«Τώρα ο πρίγκιπας Χάρι θέλει να επιστρέψει στα βασιλικά καθήκοντα, με κάποια μορφή, μου λένε. Αλλά αυτή την εβδομάδα του δόθηκε μια γεύση για το τι να περιμένει όταν ο αδερφός του γίνει βασιλιάς. Απομόνωση.

Δεν υπάρχει περίπτωση να επιτραπεί ποτέ στους Σάσεξ να ξαναμπούν στη βασιλική οικογένεια όταν ο Γουίλιαμ ανέβει στον θρόνο. Εκτός κι αν σταματήσουν να βγάζουν χρήματα και ζητήσουν συγγνώμη για τη συμπεριφορά τους τα τελευταία χρόνια».