Καρέκλες και οφίτσια αν και μας προσφέρθηκαν δεν τα διεκδικήσαμε ποτέ, τόνισε μεταξύ άλλων ο Διονύσης Τεμπονέρας από το βήμα του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Ακολούθως ο Διονύσης Τεμπονέρας είπε ότι «ούτε και τα χρειαζόμαστε γιατί τις μάχες μας τις δίνουμε με ανιδιοτέλεια και αυταπάρνηση χωρίς να ζητάμε μερτικό, μέσα στην κοινωνία». Ο εργατολόγος υπογράμμισε πως «δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Προερχόμαστε από τα σπλάχνα της ελληνικής κοινωνίας, από το δημόσιο σχολείο και πανεπιστήμιο, από την καθημερινή βιοπάλη στη δουλειά, μέσα στη  στέρηση και στην αδικία, όμως μάθαμε σε όλη μας τη ζωή να υπερασπιζόμαστε το δίκιο των ανθρώπων».

Με την ομιλία ο Διονύσης Τεμπονέρας έδειξε ότι δεν θα κατέλθει υποψήφιος ο ίδιος για την προεδρία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Οι δικές μου ρίζες, είναι στέρεες και διαχρονικές. Δεν έχουν ανάγκη από επιβεβαίωση», υποστήριξε.

Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ανέβηκε στο βήμα λίγο πριν τις 14:00. Αναλύοντας αρχικώς το πολιτικό σκηνικό τόνισε ότι «η μεταπολιτική, η Ακροδεξιά και ο νεοφιλελευθερισμός επικρατούν».

«Αν χρειαστεί να κάνουμε στην άκρη για το κοινό καλό, θα το κάνουμε»

Πρόσθεσε επίσης πως «στη ζωή μας μάθαμε να παλεύουμε για τις ιδέες και τις αρχές μας κοιτώντας τους ανθρώπους κατάματα. Ότι έχουμε να πούμε, το λέμε με το πρόσωπό μας καθαρό».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η Αριστερά δεν παράγει μεσσίες και ήρωες. Παράγει κοινωνικά παραδείγματα. «Έχουμε χρέος να κρατήσουμε την υπόθεση αυτή ζωντανή. Αν χρειαστεί για να προχωρήσει η υπόθεση αυτή, να κάνουμε στην άκρη για το κοινό καλό, θα το κάνουμε με χαρά γιατί έτσι μεγαλώσαμε», ανέφερε.

Ο Διονύσης Τεμπονέρας επισήμανε επίσης ότι οι δημοκρατικές δυνάμεις στοιβάζονται δημοσκοπικά, περίπου στο 10 με 12%, ενώ διαπίστωσε «εκκωφαντική απομαζικοποίηση των κομμάτων του προοδευτικού χώρου».