Προ λίγων ημερών, σύμφωνα με το NBC News, ο πρόεδρος των ΗΠΑ αποκάλεσε τον πρωθυπουργό του Ισραήλ μαλ@κ@, αδυνατώντας να τον πείσει να αλλάξει τη στρατιωτική τακτική του στη Λωρίδα της Γάζας. Θέλει πράγματι όμως να τον «πείσει»;

Αναρίθμητα αμερικανικά δημοσιεύματα μετά την 7η Οκτωβρίου, μεταφέρουν ένα συγκρουσιακό κλίμα μεταξύ Ουάσιγκτον και Τελ Αβίβ, καθώς οι ΗΠΑ αδυνατούν να συγκρατήσουν την εγκληματική δραστηριότητα του Ισραηλινού στρατού.

Πιο πρόσφατα μάλιστα, η Washington Post δημοσίευσε ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο ο Λευκός Οίκος βρίσκοτναι πιο κοντά σε μια ρήξη με τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου από οποιαδήποτε άλλη στιγμή από την έναρξη του πολέμου, δίχως να τον θεωρούν πλέον παραγωγικό εταίρο που μπορεί να επηρεαστεί ακόμη και ιδιωτικά.

Μπορεί για πολλούς όλα αυτά να προμηνύουν μια μεγάλη αλλαγή στην αμερικανική εξωτερική πολιτική έναντι του Ισραήλ, ωστόσο, αυτή η εικόνα δεν είναι και τόσο πραγματική, σύμφωνα με κάποιους Αμερικανούς παρατηρητές.

Για τον δημοσιογράφο και συντάξη στο The Nation, Τζακ Μίρκινσον, όλα τα παραπάνω δεν έχουν καμία σχέση με τον τρόπο που χειρίζεται ο Τζο Μπάιντεν τον πόλεμο.

Κρίνοντας από τα δημοσιεύματα, θα υπέθετε κανείς ότι ο Μπάιντεν είναι έτοιμος να εκραγεί, σύμφωνα με τον Αμερικανό δημοσιογράφο. «Αλλά όποιος έχει δώσει έστω και μια μικρή προσοχή σε αυτό που πραγματικά συμβαίνει μπορεί να δει ακριβώς «μέσα» από αυτό το υλικό».

Παρά τα όσα γράφονται στον αμερικανικό Τύπο, στον πραγματικό κόσμο, η σφαγή του Ισραήλ συνεχίζεται αμείωτη.

«Στις 9 Νοεμβρίου, όταν το ABC News ορκίστηκε ότι υπήρχε «φως στο τούνελ» μεταξύ Μπάιντεν και Νετανιάχου, τουλάχιστον 10.812 άνθρωποι είχαν σκοτωθεί στη Γάζα» αναφέρει ο Μίρκινσον. «Μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου, όταν οι Times υποστήριξαν ότι τα πράγματα είχαν γίνει «ολοένα και πιο φριχτά» μεταξύ Μπάιντεν και Νετανιάχου, αλλά τουλάχιστον 27.840 άνθρωποι είχαν σκοτωθεί στη Γάζα».

Σίγουρα υπάρχουν πολλοί Αμερικανοί αξιωματούχοι που βγαίνουν πραγματικά από τα ρούχα τους από την εγκληματική ισραηλική δραστηριότητα, αλλά η φημολογούμενη οργή του Μπάιντεν δεν μετουσιωνόταν ποτέ σε έμπρακτη τακτική συγκράτησης των Ισραηλινών ιθυνόντων.

Τι συμβαίνει στον πραγματικό κόσμο

Μπορεί να λέγεται στα ΜΜΕ ότι ο Μπάιντεν δεν μασάει τα λόγια του έναντι του Νετανιάχου, αλλά «στον πραγματικό κόσμο, ο Μπάιντεν και γερουσιαστές συνέχισαν να εξοπλίζουν το Ισραήλ. Tην Κυριακή του Super Bowl, οι Δημοκρατικοί γερουσιαστές ψήφισαν το νομοσχέδιο, μαζί με τον επανεξοπλισμό της Ουκρανίας, για την αποστολή στο Ισραήλ άλλων 14,1 δις. δολ. για αυτό που ευφημιστικά αποκαλείται «βοήθεια ασφαλείας»» υπενθυμίζει ο Μίρκινσον.

«Στον πραγματικό κόσμο, ο Μπάιντεν έχει εμποδίσει τις κινήσεις για μόνιμη κατάπαυση του πυρός στον ΟΗΕ και αρνείται να ασκήσει οποιαδήποτε δημόσια πίεση στο Ισραήλ για να βοηθήσει στην εφαρμογή της» προσθέτει.

Στις αρχές Φεβρουαρίου, συνεργάτες του Μπάιντεν αρνήθηκαν να πουν στον Τύπο εάν είχαν συμβουλεύσει ή θα συμβούλευαν τον πρόεδρο να ζητήσει κατάπαυση του πυρός.

Στον πραγματικό κόσμο, ο Μπάιντεν έχει αρνηθεί να θέσει όρους για τη στρατιωτική βοήθεια προς το Ισραήλ. Μπορεί ο Μπάιντεν να εξέδωσε να εξέδωσε προεδρικό διάταγμα ώστε να εξουσιοδοτείται γρήγορα η διακοπή παροχής στρατιωτικής βοήθειας σε χώρες που παραβιάζουν τη διεθνή προστασία των αμάχων, ωστόσο ο Λευκός Οίκος διευκρίνισε ότι αυτό δεν σημαίνει ότι η βοήθεια προς το Ισραήλ θα ανασταλεί.

Αυτό που κάνει εντύπωση στον Μίρκινσον είναι ότι την ίδια στιγμή, όλοι βοηθούν τον Λευκό Οίκο να προσποιηθεί ότι «το να είσαι εξοργισμένος σε ένα τηλεφώνημα» ή «να κάνεις μια γενική και αόριστα επικριτική δήλωση σε μια συνέντευξη Τύπου» είναι κατά κάποιο τρόπο τόσο σημαντικό όσο το να δώσεις στο Ισραήλ όπλα που χρησιμοποιεί ανοιχτά για να σφαγιάσει τόσους ανθρώπους».

«Πουθενά αλλού στη ζωή ένα άτομο που προμηθεύει όπλα, γνωρίζοντας ότι θα χρησιμοποιηθούν για μαζικά εγκλήματα, δεν θα λαμβανόταν σοβαρά υπόψη εάν οι φίλοι του έλεγαν στους δημοσιογράφους ότι ήταν ιδιωτικά δυσαρεστημένο για το όλο θέμα» λέει καρακτηριστικά ο Μίρκινσον τονίζοντας, πως, «μόνο η αμερικανική εξωτερική πολιτική το καταφέρνει αυτό».

Υπενθυμίζεςται ότι πλησιάζουν οι εκλογές και οι Δημοκρατικοί χρειάζονται τη στήριξη των εβραϊκών ψήφων και… χρημάτων. Μετά το 1968, οι Αμερικανοεβραίοι τείνουν να ευνοούν τους Δημοκρατικούς υποψηφίους, με το 71% των Εβραίων ψηφοφόρων να επιλέγουν τους Δημοκρατικούς υποψηφίους κατά μέσο όρο και το 26% να επιλέγουν Ρεπουμπλικάνους. Σε πρόσφατη δημοσκόπηση, η πλειονότητα των εβραίων συμμετεχόντων ψηφορόρων στις ΗΠΑ ήταν υπέρ της συνέχισης της φαγής στη Γάζα.

Τώρα, καθώς ο Νετανιάχου σχεδιάζει μια καταστροφική χερσαία εισβολή στη Ράφα ο Μπάιντεν δείχνει ξανά τη δυσαρέσκειά του χωρίς να κάνει τίποτα για να σταματήσει τον μηχανισμό θανάτου του Ισραήλ, καταλήγει ο συντάκτης του Nation.