Στις τρεις χώρες που οι βρετανοί χρήστες του Google αναζητούν περισσότερο ως προορισμούς διακοπών συγκαταλέγεται η Ελλάδα, με 70.700 αναζητήσεις τους τελευταίους τρεις μήνες του 2023 (Οκτώβριος – Δεκέμβριος), σύμφωνα με έρευνα του Bounce.

Την πρώτη θέση καταλαμβάνει η γειτονική Τουρκία, με 102.900 αναζητήσεις μέσα στο εν λόγω τρίμηνο, ενώ δεύτερη ήρθε η Ισλανδία με 95.200 αναζητήσεις. Στην τέταρτη θέση βρίσκουμε τη Μάλτα με 60.200 αναζητήσεις και ακολουθούν η Κροατία, η Κύπρος, η Αλβανία, η Ελβετία, η Νορβηγία και η Πορτογαλία.

Οι βρετανοί τουρίστες φαίνεται πως δείχνουν σαφή προτίμηση για μεσογειακούς προορισμούς σε Ελλάδα και Τουρκία, με τα all-inclusive resorts του Ηρακλείου ή της Αττάλειας να είναι ιδιαίτερα δημοφιλή. Το θερμό κλίμα αναδεικνύεται ως το κυριότερο «ατού» της χώρας μας, ενώ για την Αθήνα γίνεται ειδική μνεία στους αρχαιολογικούς χώρους και τα περισσότερα από 80 μουσεία. Εντύπωση προκαλεί, πάντως, το γεγονός ότι οι μεσογειακές χώρες βρίσκονται στις κορυφαίες θέσεις των αναζητήσεων που έγιναν τους μήνες του χειμώνα.

Αντιθέτως, η ανάδειξη της Ισλανδίας στη δεύτερη θέση, θεωρείται πιο ταιριαστή για την εποχή. Τη μεγαλύτερη αύξηση στον αριθμό αναζητήσεων σε σχέση με την περσινή χρονιά καταγράφει η γειτονική μας Αλβανία, με 113% περισσότερες αναζητήσεις.