Το σχέδιο της Vodafone για επενδύσεις ύψους 1 δισ. ευρώ στην Ελλάδα, μέσα στην ερχόμενη πενταετία, παρουσίασε στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, η διευθύνουσα σύμβουλος του Vodafone Group, Margherita Della Valle, σε συνάντηση που είχαν χθες στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η Della Valle αναφέρθηκε συγκεκριμένα στον στρατηγικό σχεδιασμό της Vodafone να προχωρήσει σε επενδύσεις για την ανάπτυξη του δικτύου κινητής τηλεφωνίας 5G και την επέκταση της υποδομής οπτικών ινών μέχρι το 2029. Επίσης, συζήτησε με τον Πρωθυπουργό το καθεστώς στις τηλεπικοινωνίες σε διεθνές επίπεδο, τις προοπτικές της ευρυζωνικής συνδεσιμότητας για την Ευρώπη, καθώς και για τις κύριες προκλήσεις που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Στόχος –πρόσθεσε – είναι να απελευθερωθούν οι πραγματικές δυνατότητες της συνδεσιμότητας για την ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας και την αποτελεσματική κάλυψη των διαρκώς αυξανόμενων ψηφιακών αναγκών της κοινωνίας και των επιχειρήσεων. «Είναι χαρά μου που σήμερα βρίσκομαι εδώ και σας γνωρίζω. Η Vodafone είναι προσηλωμένη στην Ελλάδα και προσβλέπουμε να συνεχίσουμε να εξυπηρετούμε τους πελάτες μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, να υποστηρίζουμε τις επιχειρήσεις και να συμβάλλουμε στην ευημερία της ελληνικής κοινωνίας» ανέφερε η Della Valle.