Ο Μιχάλης Κλάψης είναι ένας από τους επιβάτες του μοιραίου τρένου της τραγωδίας στα Τέμπη. Ο ίδιος αναφέρθηκε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής και όσα κατέθεσε πριν από λίγες ημέρες η Μαρία Καρυστιανού, η οποία έχασε την 20χρονη κόρη της  Μάρθα, στο ασύλληπτο δυστύχημα.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών, Μαρία Καρυστιανού, ήταν καθηλωτική, μιλώντας στην Εξεταστική.

«Με βλέπετε εδώ μόνη μου αλλά δεν είμαι. Φανταστείτε 57 ανθρώπους δίπλα μου και τις οικογένειές τους. 180 τραυματίες δίπλα μου. Ξέρετε τι είναι να παρακαλάς να έχεις το παιδί σου τραυματισμένο από το να το έχεις νεκρό; Να περιμένουμε για την ταυτοποίηση και μετά το χάος», είχε αναφέρει με δάκρυα στα μάτια για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

«Δεν θα ήθελα η δικιά μου μητέρα να είναι στη θέση της»

Ο Μιχάλης Κλάψης -ο οποίος βρισκόταν στο τρίτο βαγόνι  της μοιραίας αμαξοστοιχίας και από την πρώτη στιγμή βοήθησε πολλούς συνεπιβάτες του- μίλησε στο Action 24.

«Δεν θα ήθελα η δικιά μου μητέρα να είναι στη θέση της», είπε για τη Μαρία Καρυστιανού ο Μιχάλης Κλάψης, ο οποίος από την πρώτη στιγμή επιχειρούσε για να σώσει επιβάτες του μοιραίου τρένου. «Οι άνθρωποι που έχουν χάσει τους δικούς τους θέλουν δικαιοσύνη και με το δίκιο τους», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.