Ηταν… Ατρόμητος και πήρε μεγάλη νίκη στη Λεωφόρο. Η ομάδα του Σάσα Ιλιτς επικράτησε με ανατροπή του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο με 2-1 και ελπίζει πλέον βάσιμα σε πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος έχοντας τη ρεβάνς στην έδρα του. Ιδανικός αυτόχειρας ο Παναθηναϊκός, που έχασε πολλές ευκαιρίες και πέναλτι με τον Ιωαννίδη στις καθυστερήσεις.

Ενα εντελώς… τρελό πρώτο ημίχρονο είδαμε στη Λεωφόρο. Ενα πρώτο ημίχρονο που χωρίστηκε σε δύο μέρη. Ο Παναθηναϊκός των πολλών αλλαγών, του Μπακασέτα, του Τζούρισιτς σε ρόλο σέντερ φορ και του νέου αμυντικού διδύμου (Ακαϊντόν, Ούγκο) ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος για 25 λεπτά. Είχε δοκάρι με τον Μπακασέτα πριν συμπληρωθεί το δεκάλεπτο, βρήκε γκολ στο 11′ με τον Αϊτόρ έπειτα από γύρισμα του Τζούρισιτς, είχε δύο ακόμα πολύ μεγάλες ευκαιρίες με κυριότερους εκφραστές στην επίθεση τον Μπακασέτα και τον Αϊτόρ. Αλλά είχε και ένα αμυντικό δίδυμο που δεν είχε καλά – καλά ούτε μια προπόνηση μαζί. Και αυτό του στοίχισε.

Ο Ατρόμητος βρήκε την πρώτη του καλή στιγμή στο 26′ και σε αυτή ισοφάρισε, με τον Αντζιέλσκι να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1. Το ματς πήρε άγρια ομορφιά και άλλαξε όψη, με τον Ατρόμητο να βγάζει… φαρμακερές αντεπιθέσεις και σε μία απ’ αυτές εκμεταλλεύτηκε τις κακές επιστροφές των γηπεδούχων και πήρε προβάδισμα στο σκορ με τον Γιουμπιτάνα στο 42′.

Ο Τερίμ αυτή τη φορά δεν έκανε αλλαγές στην ανάπαυλα, διατηρώντας την ίδια ενδεκάδα αλλά δίνοντας σαφέστατη εντολή να ανέβει πιο ψηλά η ομάδα του στο γήπεδο. Ο Παναθηναϊκός ήταν πιεστικός από το πρώτο λεπτό του δευτέρου μέρους και άρχισε να δημιουργεί τη μία ευκαιρία πίσω από την άλλη. Αλλά και να σπαταλά τη μία ευκαιρία πίσω από την άλλη, με τον Ατρόμητο από την πλευρά του να παίζει μαζική άμυνα και να ψάχνει τις αντεπιθέσεις.

Από το 65′ και μετά ο Τερίμ έκανε φουλ επιθετική την ομάδα του, βάζοντας στο γήπεδο Μπερνάρ και Ιωαννίδη και διατηρώντας μέσα και τους Μαντσίνι, Τζούρισιτς και Αϊτόρ, ψάχνοντας με κάθε τρόπο την ισοφάριση. Οι Πράσινοι είχαν τέσσερις πολύ μεγάλες ευκαιρίες με Τζούρισιτς, Μπερνάρ και Αϊτόρ και στο τελευταίο δεκάλεπτο έπαιζαν πλέον ένα ξεκάθαρο 4-4-2 με τον Σέρβο στο πλευρό του Ιωαννίδη.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό ήρθε στο 90′, όταν ο Διαμαντόπουλος μετά από παρέμβαση του VAR είδε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Ασεβέδο στον Ιωαννίδη. Ο τελευταίος το εκτέλεσε α λα… Πανένκα, ο Τσιντώτας το έβγαλε στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι, ενώ στην επαναφορά ο Ιωαννίδης την έστειλε και πάλι στο δοκάρι.

Παναθηναϊκός (Φατίχ Τερίμ): Ντραγκόφσκι, Ούγκο, Ακαϊντίν, Κώτσιρας (60′ Βαγιαννίδης), Μλαντένοβιτς, Αράο (71′ Πέρεθ), Βιλένα (60′ Μπερνάρ), Μπακασέτας (71′ Ιωαννίδης), Αϊτόρ, Μαντσίνι (88′ Ζέκα), Τζούρισιτς.

Ατρόμητος (Σάσα Ιλιτς): Τσιντώτας, Ασεβέδο, Ιμερέκοφ (64′ Ντε Μποκ), Τσακμάκης, Αθανασίου, Ερλινγκμαρκ, Εντερ, Βρακάς (64′ Κουέν), Ρομπάιγ (76′ Πομόνης), Γιουμπιτάνα (64′ Βαλένσια), Αντζιέλσκι (95′ Βέργος).