Η δολοφονία του Μπάμπη Κούτσικου στο Μεσολόγγι, κοντά στο εκκλησάκι της Ευαγγελίστριας ανοίγει στόματα που έμεναν κλειστά όλες αυτές τις ημέρες των ερευνών.

Νέες μαρτυρίες και στοιχεία, αξιολογούνται με προσοχή από τις Αρχές, την ώρα που αποκαλύπτονται μυστικά για ένα διαρκές κυνήγι θησαυρών στην περιοχή.

Κάτι που όπως εκτιμούν πολλοί έχει στοιχίσει πολλές ανθρώπινες ζωές τα τελευταία χρόνια.

Έψαχνε θησαυρό ο Μπάμπης;

Ο 50χρονος κρεοπώλης που έχει ήδη προφυλακιστεί για τη δολοφονία του Μπάμπη Κούτσικου, ισχυρίστηκε στις Αρχές ότι ο 31χρονος ήταν ένα από τα πρόσωπα που έψαχναν για κρυμμένους θησαυρούς στην ευρύτερη περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας.

Όπως είπε, μάλιστα ήθελε να αγοράσει ένα ακριβό μηχάνημα για να μην κάνει ανασκαφές στα τυφλά.

«Εδώ και δύο χρόνια σε συζητήσεις μας μου είχε πει ότι ψάχνει για θησαυρούς, λίρες και τέτοια πράγματα. Ξέρω κιόλας ότι συνεργάζεται με κάποιον από το Αιτωλικό και με κάποιον από το Αγρίνιο, τα ονόματα των οποίων δεν μου είπε, και ότι είχαν ήδη πάει σε ένα πηγάδι, στην περιοχή των ΤΕΙ, κοντά σε μια εκκλησία, με ένα μηχάνημα. Ήθελε δε να αγοράσει ένα μηχάνημα για 1.300 ευρώ, όπως μου είπε, και εγώ του είχα πει ότι πρέπει να βγάλει άδεια γιατί είναι παράνομο. Και αυτός μου είπε ότι θα βγάλει άδεια για να το έχει στο αυτοκίνητό του», ισχυρίστηκε μιλώντας στους αστυνομικούς ο 50χρονος κρεοπώλης.

Το συμβάν πριν 13 χρόνια;

Το χωριό του Αγίου Γεωργίου είχε βρεθεί στο επίκεντρο των γεγονότων το 2011, όταν ο κτηνοτρόφος Κώστας Ζαχαρής εντοπίστηκε νεκρός στον Εύηνο ποταμό.

Οι δικοί του άνθρωποι δεν έχουν σταματήσει να πιστεύουν ότι ο 57χρονος δολοφονήθηκε επειδή είδε και άκουσε πράγματα που δεν έπρεπε, κοντά σε αυτό το εκκλησάκι.

Οι παράνομες ανασκαφές κοντά σε αυτό το εκκλησάκι συνεχίζονται τις τελευταίες δεκαετίες με αμείωτη ένταση, νύχτες, ακόμα και μέρα – μεσημέρι.

Ο θρύλος στην περιοχή, αναφέρει πως κάτω από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου κρύβονται σεντούκια με λίρες και χρυσός, πως κάποιοι κατάφεραν να βρουν στο παρελθόν μόνο ένα κομμάτι του θησαυρού.

Οι παράνομες ανασκαφές έχουν προκαλέσει στο παρελθόν ζημιές ακόμα και μέσα στο ναό. Ο φόβος κατά διαστήματα είναι διάχυτος στην περιοχή, με τους κατοίκους της να προσέχουν, όπως λένε, τις κινήσεις τους, για να μην μπουν σε δυσάρεστες περιπέτειες.

Το 2011 ο Κώστας Ζαχαρής εντοπίστηκε νεκρός σε χείμαρρο της περιοχής που καταλήγει στον Εύηνο. Οι στενοί συγγενείς του υποστήριζαν ότι δολοφονήθηκε, όμως αρχικά ο θάνατος αποδόθηκε σε πνιγμό και χάθηκε πολύτιμος χρόνος.

Ο αδελφός του θύματος υποστηρίζει ότι ο Κώστας Ζαχαρής βοσκούσε πρόβατα και άθελά του, έγινε μάρτυρας παράνομων συναντήσεων κοντά στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου. Αυτό, όπως πιστεύει, του στοίχισε τη ζωή.

Τα σενάρια στο πέρασμα των χρόνων για παράνομες ανασκαφές στην περιοχή άρχισαν να πληθαίνουν, με τις καταγγελίες στην Ελληνική Αστυνομία, να είναι διαδοχικές.

Δεκατρία χρόνια μετά τον θάνατο του Κώστα Ζαχαρή, η δολοφονία του Μπάμπη Κούτσικου στην Αιτωλοακαρνανία οδήγησε σε εφιαλτικούς συνειρμούς και σκέψεις βασανιστικές, με τις Αρχές να συνεχίζουν την έρευνα, για να πέσει άπλετο φως σε όλα όσα έγιναν.

Στόχος αρχαιοκάπηλων

Η περιοχή γύρω από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου έχει σκαφτεί πολλές φορές από χρυσοθήρες και αρχαιοκάπηλους.

«Αυτό το εκκλησάκι χρονολογείται από 1080μ.Χ και ήταν βυζαντινό μοναστήρι. Κατά καιρούς στο παρελθόν έσκαβαν συνέχεια, τώρα έχουμε ηρεμήσει. Στις γύρω περιοχές όμως ακόμα σκάβουν, γιατί υπάρχουν πολλά αρχαία», ανέφερε ο εφημέριος του Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου μιλώντας στο MEGA.