Με πυρετό λόγω γρίπης Α H1N1 επέστρεψε από το Νταβός ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πράγμα που σημαίνει ότι είναι πιθανό το ενδεχόμενο αναβολής του Υπουργικού Συμβουλίου της Τρίτης στο οποίο ήταν προγραμματισμένο να εγκριθεί και το νομοσχέδιο για την ισότητα στο γάμο.

Ακόμη, στον αέρα είναι και η μετάβαση του πρωθυπουργού σε Νέα Υόρκη και Σικάγο, προκειμένου να συμμετάσχει στο επενδυτικό συνέδριο της JP Morgan και σε εκδήλωση των ομογενών, την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Τι ανέφερε ο Δημήτρης Τσιόδρας

Για τις εξελίξεις ως προς την υγεία του πρωθυπουργού προχώρησε ο Δημήτρης Τσιόδρας. Όπως είπε ο ίδιος, ο κ. Μητσοτάκης διαγνώστηκε με Η1Ν1 και έχει υψηλό πυρετό, αν και είναι εμβολιασμένος κατά της γρίπης.

Ως εκ τούτου, είπε ο κ. Τσιόδρας, «δεν ξέρω αν η κατάσταση της υγείας του θα επιτρέψει να πραγματοποιηθεί το προγραμματισμένο για αύριο Υπουργικό Συμβούλιο στο οποίο, μεταξύ άλλων, θα συζητηθεί το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών». «Αν δεν γίνει αύριο, θα γίνει μεθαύριο, παραμεθαύριο», συμπλήρωσε ο κ. Τσιόδρας.

Στο τραπέζι του υπουργικού το θέμα των ομόφυλων ζευγαριών

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Bloomberg, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο θέμα του νόμου για τα ομόφυλα ζευγάρια. Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι είναι αισιόδοξος ότι θα γίνει ελληνικός νόμος. Πρόσθεσε ότι έχει πει ανοιχτά ότι επειδή είναι σημαντικά ζητήματα για ορισμένους πολίτες δεν έχει επιβάλει πειθαρχία στο κόμμα του.

Όπως είπε «το θέμα της ισότητας στο γάμο θα συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα στο υπουργικό συμβούλιο και μετά από δημόσια διαβούλευση θα παρουσιαστεί στο κοινοβούλιο. Και είμαι πολύ αισιόδοξος ότι θα γίνει ελληνικός νόμος στις πρώτες δύο εβδομάδες του Φεβρουαρίου».

Πρόσθεσε δε « Μέχρι τώρα έχουμε μια υγιή συζήτηση. Εξηγούμε το ζήτημα για την ισότητα στο γάμο και πρέπει να προστατέψουμε τα δικαιώματα των παιδιών που ήδη υπάρχουν. Είναι μια πραγματικότητα. Και εν τέλει πιστεύω ότι αυτό θα πρέπει να αποτελέσει αποτέλεσμα νομοθετήματος του ελληνικού κοινοβουλίου».