Από το μηδέν ξεκινούν οι έρευνες για την κακοποίηση και τον βασανισμό μέχρι θανάτου του Όλιβερ, του χάσκι στην Αράχωβα.

Ο βασανισμός του σκύλου και το γεγονός ότι ο δράστης της φρικτής κακοποίησής του παραμένει άφαντος, έχουν προκαλέσει την οργή και τον αποτροπιασμό της κοινής γνώμης.

Η υπόθεση βρίσκεται πλέον, στα χέρια των στελεχών του Ανθρωποκτονιών, που έχουν μεταβεί ήδη στην Αράχωβα, ενώ η σορός του σκύλου θα μεταφερθεί για ενδελεχή εξέταση σε πανεπιστήμιο της χώρας.

Επίσης, θα κληθούν να δώσουν καταθέσεις εκ νέου όσοι έχουν εμπλακεί στην υπόθεση με τον έναν ή τον άλλον τρόπο.

Οι καταθέσεις του ιδιοκτήτη και οι αντιφάσεις

Χθες (7/12) ο ιδιοκτήτης έδωσε κατάθεση για ακόμα μία φορά, η οποία διήρκησε περίπου πέντε ώρες. Οι αστυνομικοί ωστόσο, στις καταθέσεις του διαπιστώνουν πολλές αντιφάσεις σε ό,τι έχει να κάνει κυρίως με τους χρόνους και τις ημέρες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τις ημέρες που ο ιδιοκτήτης αναφέρει ότι το σκυλί δεν έβγαινε από το σπίτι, κάποιοι βλέπουν από τις κάμερες τον Όλιβερ να περιφέρεται.

«Ήμουν αρκετή ώρα με πολύ καλή συνεργασία με τους αστυνομικούς. Ό,τι στοιχεία είχα τους έδωσα για την έρευνα. Τα δρομολόγια του», δηλώνει ο ιδιοκτήτης του Όλιβερ, ο οποίος είναι πολύ πιθανό να κληθεί ξανά για να καταθέσει.

Τι έχει συμβεί με το χάσκι;

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, που μετέφερε στο Live News ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα», Βασίλης Λαμπρόπουλος, ζητούμενο για την αστυνομία είναι το τι ακριβώς έχει συμβεί με το σκυλί.

Όπως ανέφερε, η δεύτερη εξέταση δεν επιβεβαιώνει τα ευρήματα της πρώτης κτηνιάτρου, η οποία λέει πως δεν αποδεικνύονται ανατομικά οι κακοποιήσεις του χάσκι.

Επίσης, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, ο καθηγητής κτηνιατρικής, στον οποίο ήταν να σταλούν τα στοιχεία από τη εκταφή του σκύλου, είδε τις φωτογραφίες του Όλιβερ και είπε στους αστυνομικούς πως δεν επιβεβαιώνει ότι υπάρχει κακοποίησή του.

Η κτηνίατρος καλείται τώρα για δεύτερη κατάθεση στους αστυνομικούς, προκειμένου να διευκρινίσει την πρώτη της κατάθεση.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχουν μάρτυρες πως άκουσαν να υπάρχει επίθεση σκύλων και πολλά γαβγίσματα την ώρα που στην περιοχή βρισκόταν και ο Όλιβερ.

Όλα τα παραπάνω στοιχεία συνεκτιμώνται ώστε να διαπιστωθεί εάν υπήρξε κακοποίηση αλλά και το ποιος ήταν ο δράστης.

Η πρόχειρη ταφή του Όλιβερ

Εν τω μεταξύ, τις τελευταίες ώρες αλγεινή εντύπωση προκαλεί το πώς θάφτηκε το αδικοχαμένο σκυλάκι πρόχειρα με λίγο χώμα.

Ο ιδιοκτήτης μιλώντας στο Live News είπε πως δεν έθαψε ο ίδιος το σκυλί, καθώς δεν μπορούσε να αντέξει το θέαμα.

«Το ανέλαβε ο φίλος μου γιατί ήμουν σε σοκ και δεν ήθελα εγώ να είμαι παρόν. Ήμουν 2,5 μέρες με τον σκύλο μου νεκρό στο σπίτι και δεν μπορούσα. Και πήρα τον σκύλο μου σε σακούλες και μετά από νεκροψία», δήλωσε.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν τον Όλιβερ μέσα σε μαύρες σακούλες, κάτω από μια γέφυρα και το θέαμα ήταν αποκρουστικό. Το ζώο, δεν ήταν θαμμένο απλά το είχε σκεπάσει με λίγο χώμα, ενώ είχαν μείνει μόνο κόκαλα.

Η Εισαγγελία Εφετών διέταξε για τον βασανιστικό θάνατο του ζώου κατ’ επείγουσα προκαταρκτική εξέταση.

Ο ιδιοκτήτης δεν γνωρίζει αν έχει γίνει ή όχι η εκταφή του σκύλου και, όπως είπε μάλιστα στο Live News δεν επιθυμεί να βρίσκεται στη διαδικασία.

«Δεν ξέρω πότε ακριβώς πότε ακριβώς οι αρχές. Ξέρω ότι έδωσαν την εντολή οι αρχές να γίνει εκταφή. Δεν έχω επίσημο κάτι ότι το έχουν κάνει. Δεν θέλω να δω κάτι. Έχω τόσες σκληρές εικόνες. Από την πρώτη εικόνα του Όλιβερ. Στην κτηνίατρο. Και όλο αυτό. Θέλω να ηρεμίσω»,τόνισε.

Τα σενάρια για τις κάμερες

Την ίδια ώρα, ο ιδιοκτήτης απάντησε και για τα σενάρια, που τον ήθελαν να είχε κάμερες στο σπίτι του, τις οποίες στη συνέχεια ξήλωσε. «Δεν υπάρχει καμία κάμερα και μακάρι να είχα κάμερες ώστε να μπορέσω να έχω κάποιο στοιχείο. Ποτέ δεν είχα κάμερα στο σπίτι», ξεκαθάρισε.

Η Έφη Γρανιτσιώτη, δικηγόρος του ιδιοκτήτη, μίλησε επίσης στο Live News για τους λόγους όπου μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα ο ιδιοκτήτης του σκύλου ώστε να δώσει συμπληρωματική κατάθεση.

«Εξετάστηκε ως μάρτυρας και όχι ως ύποπτος, εγώ δεν ήμουν μαζί του. Έδωσε στοιχεία που αφορούσαν τη ζωή τους Όλιβερ και τις συνθήκες διαβίωσής του. Εξήγησε τι συνέβη την ημέρα που τον βρήκε τραυματισμένο και περιέγραψε τον Γολγοθά που ζει», είπε η δικηγόρος.

Και κατέληξε: «Δεν έχουμε καμία υποψία για το ποιος μπορεί να είναι. Η μόνη πληροφορία που έχει φτάσει στα αυτιά μας είναι πως έχει μεταβεί κλιμάκιο των Ανθρωποκτονιών για τον εντοπισμό του δράστη».