H Mercedes λανσάρει στην Ελλάδα τις νέες  E-Class & EQE SUV. Ειδικότερα, η νέα E-Class ανάγει την τεχνολογική αρτιότητα του στο ανώτερο επίπεδο όπου στο εσωτερικό της κεντρικό ρόλο έχει η προαιρετική οθόνη MBUX Superscreen, που δίνει πλήρη πληροφόρηση στον οδηγό για όλες τις λειτουργιές του αυτοκινήτου. Η νέα οθόνη πρωταγωνιστεί σε όλο το εμπρός τμήμα του ταμπλό. Στα μοτέρ, τα μισά μοντέλα με τα οποία προσφέρεται θα είναι plug-in υβριδικά. Η νέα E-Class συνδυάζει τα πλεονεκτήματα ενός οχήματος με κινητήρα εσωτερικής καύσης και με εκείνα ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

H νέα E-Class ενσωματώνει στην εμφάνισή, την τεχνολογία και τους κινητήρες όλες τις τελευταίες εξελίξεις της κατασκευαστικής γλώσσας της Mercedes.

Η ισχυρότερη είναι η  υβριδική E 400 e , τετρακίνητη 4MATIC με το υβριδικό σύστημά της να αποδίδει 381 ίππους. Χάρη στη μεγάλης ενεργειακής χωρητικότητας μπαταρία ιόντων λιθίου των 25,4 kWh, οι plug-in εκδόσεις της νέας γενιάς μπορούν να διανύσουν αμιγώς ηλεκτρικά έως και 109 χιλιόμετρα.

H νέα Mercedes E-Class προσφέρεται με κινητήρες βενζίνης, πετρελαίου και plug-in hybrid σύνολα. Στον τιμοκατάλογο η εφαλτήρια είναι η E 200 (από 65.100 ευρώ).

Nα σημειωθεί ότι η  Mercedes-Benz έχει εξασφαλίσει ουδέτερο αποτύπωμα ρύπων CO2 σε όλα τα εργοστάσια που παράγουν επιβατικά ή φορτηγά οχήματα, παγκοσμίως. Ετσι, η  ηλεκτρική EQE SUV είναι η πολυμορφική εκδοχή της EQE, όντας από τα πιο άνετα μοντέλα στην κατηγορία του χάρη στο μεγάλο μεταξόνιο 3030 χιλιοστών. Η νέα EQE SUV είναι το  τέταρτο ηλεκτρικό μοντέλο μετά τις EQS & EQE Sedan και την EQS SUV.

Το σύστημα Energizing Air Control Plus είναι νέο στη γκάμα των εξοπλιστικών στοιχειων της γερμανικής φίρμας που ως δουλειά του είναι να φιλτράρει περαιτέρω και να ιονίζει τον ανακυκλούμενο ή τον εισερχόμενο αέρα στο εσωτερικό. Η ευρυχωρία επίσης είναι στοιχείο αδιαπραγμάτευτο στη σειρά EQE καθώς το μεταξόνιο των 3 μ. εξασφαλίζει χώρους τόσο για τα πόδια των πίσω επιβατών όσο και για τις αποσκευές (520 λίτρα).

Η νέα Mercedes EQE SUV είναι διαθέσιμη στην χώρα μας σε  τέσσερις διαφορετικές επιλογές από 245 έως 408 ίππους και σε δύο υψηλών επιδόσεων AMG εκδόσεις.

Ανάλογα με τον εξοπλισμό και τη διαμόρφωση του οχήματος, τα ευρωπαϊκά μοντέλα επιτυγχάνουν αυτονομία κατά WLTP άνω των 590 χιλιομέτρων. Κοστίζει από 94.980 ευρώ χωρίς το όφελος της κρατικής επιδότησης.