Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των ελεύθερων επαγγελματιών, επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων, έξω από το υπουργείο Οικονομικών, που αντιδρούν για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, έδωσε το «παρών» ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνομίλησε με ανθρώπους της αγοράς και δικηγόρους που συμμετείχαν στην πορεία, ενώ σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους εξαπέλυσε δριμεία επίθεση προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

«Νομίζω πως είναι ξεκάθαρο προς όλους ότι ο κ. Μητσοτάκης είπε ψέματα προεκλογικά, αυξάνει φόρους, αυξάνει εισφορές, όσο έλεγε για μειώσεις φόρων. Εκθειάζει δήθεν την επενδυτική βαθμίδα και τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας και τώρα έρχεται ο λογαριασμός στους ανθρώπους που δεν αξίζουν τέτοια αδικία», ανέφερε ο κ. Κασσελάκης.

Και πρόσθεσε: «Η εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνούσε με Τσακαλώτους και Κατρούγκαλους ήταν μνημονιακή. Αυτή η εποχή έχει λήξει. Πλέον η Νέα Δημοκρατία αναλαμβάνει τον μανδύα της φοροεπιδρομής, εμείς θέλουμε δίκαιη φορολόγηση και αξιοπρέπεια για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους μικρομεσαίους».

Δείτε φωτογραφίες με τον κ. Κασσελάκη στην πορεία

Την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ συγκαλεί αύριο ο Κασσελάκης

Υπενθυμίζεται ότι αύριο το απόγευμα, ο Στέφανος Κασσελάκης συγκαλεί συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που τα στελέχη και τα μέλη της ομάδας «6+6» της Έφης Αχτσιόγλου, έχουν ουσιαστικά προαναγγείλει την αποχώρησή τους από το κόμμα.

Αν και η ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ συνεδριάζει κάθε Πέμπτη, η αυριανή σύγκληση του οργάνου έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς πραγματοποιείται στον απόηχο της 9ωρης πανελλαδικής συνδιάσκεψης των «6+6», όπου κοινή πεποίθηση των συμμετεχόντων ήταν ότι υπό αυτές τις συνθήκες, δεν διαμορφώνονται προϋποθέσεις συμβίωσης με την παρούσα ηγετική ομάδα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στο επίκεντρο της συνεδρίασης που έχει προγραμματιστεί για τις 16:00, αναμένεται να τεθούν ο προγραμματισμός του κόμματος και της Κ.Ο. για την επόμενη περίοδο, καθώς επίσης και η πρόταση του προέδρου Στέφανου Κασσελάκη, για τη «συγκρότηση άτυπου πολιτικού κέντρου».