Τρεις αλλοδαποί συνελήφθησαν από το Λιμενικό Σώμα ως υπεύθυνοι για την οργανωμένη επιχείρηση αποβίβασης 41 μεταναστών χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα από θαλαμηγό σκάφος στην παραλία Χαμολιά, στη Βραυρώνα Αττικής.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, πρόκειται για δύο Αιγυπτίους 47 και 20 ετών, που συνελήφθησαν στη θαλαμηγό ανοιχτά της Κω, καθώς και για έναν 37χρονο υπήκοο Συρίας, ο οποίος συνελήφθη σε περιοχή της Αθήνας από τις υπηρεσίες ασφαλείας, ως οργανωτής κυκλώματος διακίνησης και εισόδου υπηκόων τρίτης χώρας στο ελληνικό έδαφος.

Από την Τουρκία, μέσω Ελλάδας, για την Ευρώπη

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση το Λιμενικό, το θαλαμηγό σκάφος είχε ξεκινήσει από το Τσεσμέ της Τουρκίας με προορισμό τις ακτές της ανατολικής Αττικής.

Σύμφωνα με μαρτυρίες των ίδιων των μεταναστών, για τη μεταφορά τους πλήρωσαν ο καθένας το χρηματικό ποσό των πέντε χιλιάδων ευρώ.

Ο 37χρονος, που συνελήφθη στην Αθήνα και φέρεται ως οργανωτής της παράνομης εισόδου των 41 μεταναστών, σε έλεγχο που διενεργήθηκε σε δύο σπίτια του, παρουσία  εισαγγελικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χειρόγραφα σημειωματάρια και ατζέντες, καθώς και δύο συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συλληφθείς φέρεται επίσης να λειτουργούσε κατάστημα επί της Λιοσίων και μέσω αυτού να αναλάμβανε επιχείρηση μεταφοράς μεταναστών προς στην Ευρώπη, μέσω της Ελλάδας, από την Τουρκία.