Πολύ γνωστός επιχειρηματίας στην περιοχή της Μεσαράς στο Ηράκλειο της Κρήτης είναι ο 40χρονος, ο οποίος συνελήφθη χθες το πρωί από την αστυνομία, και κατηγορείται για τα αδικήματα της εκβίασης και της τοκογλυφίας, ενώ σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων και Νόμου περί ντόπινγκ.

Θύματά του είναι έξι άτομα σύμφωνα με την αστυνομία. Πρόκειται για έναν 53χρονο, ο οποίος έκανε την καταγγελία στις Αρχές, έναν 57χρονο και τον 55χρονο αδερφό του και δύο Βούλγαρους 45 και 46 ετών, καθώς επίσης και έναν Έλληνα κάτοικο της περιοχής 46 ετών.

Ο εκβιασμός και η καταγγελία

Σύμφωνα με την καταγγελία που έκανε ο 53χρονος, ο φερόμενος ως δράστης εκμεταλλευόμενος την δυσμενή οικονομική του ανάγκη, του δάνεισε χρηματικό ποσό, με πολύ υψηλό επιτόκιο δανεισμού.

Στη συνέχεια, με απειλές χρήσης βίας, με επικείμενο κίνδυνο σώματος του παθόντα, απαιτούσε εκβιαστικά από τον δανειζόμενο την αποπληρωμή ανωτέρω δανείου καθώς και επιπλέον χρηματικό ποσό για κάθε ημέρα παράτασης της προθεσμίας.

Αστυνομική επιχείρηση

Σε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φαιστού εντοπίστηκε και συνελήφθη ο ημεδαπός να παραλαμβάνει χρηματικό ποσό 1000 ευρώ, ως μέρος οφειλής δανείου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα χρήματα βρέθηκαν στην επιχείρησή του.

Ακολούθησε έρευνα στην επιχείρηση και στην οικία του, κατά τη διάρκεια της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• Το χρηματικό ποσό των 890 ευρώ

• πιστολι

• 14 φυσίγγια

• 424 Αναβολικά σκευάσματα (δισκία-φιαλίδια-κάψουλεςς)

• 3 τετράδια με σημειώσεις

• σφραγίδα

• κινητό τηλέφωνο

Όπως προέκυψε από την προανάκριση ανωτέρω υπηρεσίας ,ο 40χρονος κατά το χρονικό διάστημα από Μάρτιο 2021 έως και 15-11-2023, προέβη σε έξι περιπτώσεις εκβίασης και τοκογλυφίας, με προσδοκώμενο περιουσιακό όφελος περί τις τριάντα (30.000) χιλιάδες ευρώ.