Ένταση σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης στο Βενιζέλειο νοσοκομείο, στο Ηράκλειο Κρήτης με φόντο την επίσκεψη του υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Συγκεκριμένα, σωματεία εργαζομένων του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ) εισήλθαν την ίδια ώρα στον χώρο του νοσοκομείου, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα για τη δημόσια υγεία.

«’Οχι στην υποβάθμιση του Βενιζελείου», «Όχι στην ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ» ήταν μερικά από τα συνθήματα. Σημειώνεται ότι ο κ. Χρυσοχοΐδης βρέθηκε στο νοσοκομείο για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα ενός μήνα, με αφορμή διάφορα προβλήματα του νοσοκομείου και τη νέα διοίκηση.

Δείτε σχετικά βίντεο:

Δεσμεύσεις Χρυσοχοΐδη για Βενιζέλειο

Ο υπουργός Υγείας, μετά τη συνομιλία του με τη διοίκηση του νοσοκομείου προέβη σε ανακοινώσεις.

Σύμφωνα με τα όσα είπε, αναμένεται να γίνουν ικανές προσλήψεις για την απρόσκοπτη λειτουργία του νοσοκομείου.

«Όπως υποσχέθηκα πριν από ένα μήνα περίπου ξαναβρίσκομαι στο Ηράκλειο για να επιβεβαιώσουμε αυτά τα οποία αποφασίσαμε εκείνη τη μέρα και με χαρά βλέπω ότι αποκαταστάθηκε η λειτουργία του νοσοκομείου στον χειρουργικό τομέα», τόνισε αρχικά ο υπουργός συνεχίζοντας:
»Πλέον έχουμε πλήρη χειρουργική λειτουργία με τους αναισθησιολόγους που ήρθαν από τον ιδιωτικό τομέα. Είχα μία συζήτηση με τον ασκούντα χρέη διοικητή, ο οποίος θα παραμείνει μέχρι την οριστική επιλογή, με βάση τις διατάξεις του νέου νόμου, διοικητής του νοσοκομείου.

«Αναμένουμε την πρόσληψη 74 ατόμων»

»Θέλω να σας μεταφέρω την απόφασή μας να καλύψουμε όλες τις θέσεις του ιατρικού προσωπικού οι οποίες έγιναν ή κηρύχθηκαν άγονες – έγιναν και νέες – και προκηρύσσουμε άμεσα, όπως υποσχέθηκα επίσης, με fast track διαδικασίες οι οποίες ψηφίστηκαν από τη Βουλή πριν από δύο βδομάδες περίπου. Δηλαδή περίπου σε τρεις μήνες προκηρύσσονται 3 θέσεις Αναισθησιολογίας, τρεις θέσεις Ακτινολογίας και μια σειρά από άλλες θέσεις εδώ στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο προκειμένου να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες.

»Ταυτόχρονα ζήτησα από την Ιατρική Υπηρεσία και τη Διοίκηση άμεσα να μου στείλουν προτάσεις ούτως ώστε τον Γενάρη να ξεκινήσουμε νέες προσλήψεις για να καλυφθούν οι όποιες κενές θέσεις υπάρχουν για τις ανάγκες του νοσοκομείου. Το ίδιο συμβαίνει και με το νοσηλευτικό προσωπικό, όπου αναμένουμε την πρόσληψη 74 ατόμων νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού και βέβαια προβλέπουμε 3.000 πανελλαδικά προσλήψεις και είναι βέβαιο ότι ένα μέρος αντιστοιχεί και στο Βενιζέλειο».

Συνεχίζοντας ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε: «Συνεπώς, επειδή στην πολιτική έχει αξία αυτά τα οποία εξαγγέλλουμε να υλοποιούνται, η απόφασή μου – η απόφασή μας – είναι να προχωρήσουμε περαιτέρω στην ενίσχυση του νοσοκομείου έτσι ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες του, ταυτόχρονα με μια σειρά από άλλα κίνητρα τα οποία αφορούν συνολικότερα το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του ΕΣΥ, για να καλύψουμε και θέσεις οι οποίες είναι επανειλημμένως άγονες και εδώ στην περιοχή της Κρήτης και σε άλλα σημεία της χώρας».

Σε ό,τι αφορά τα οικονομικά κίνητρα για τις εν λόγω προσλήψεις, σε ανάλογη ερώτηση που του έγινε, ο υπουργός απάντησε ως εξής: «Δεν θέλω να πω τίποτε άλλο προς το παρόν, όταν θα είναι η ώρα θα κάνουμε ανακοινώσεις».