Σε νέα γκάφα έπεσε ο Ντόναλντ Τραμπ το Σαββατοκύριακο, αποκαλώντας τον Μπαράκ Ομπάμα  σημερινό πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο 77χρονος Τραμπ εκτοξεύει συχνά βέλη κατά του «κοιμισμένου Τζο» (Sleepy Joe), όπως αποκαλεί τον Μπάιντεν για τα συχνά δημόσια ολισθήματά του. Το Σάββατο όμως έπεσε κι ο ίδιος σε γκάφα μιλώντας σε προεκλογική του συγκέντρωση στο Claremont του Νιου Χάμσαϊρ, όπου είπε ότι ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν κάλεσε τον «πρόεδρο Ομπάμα» να παραιτηθεί και να «αντικατασταθεί από τον Τραμπ», μολονότι ο Ομπάμα έχει αποχωρήσει από το 2016 από τον Λευκό Οίκο.

«Ο επικεφαλής της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν, πολύ ισχυρός στη χώρα του, αλλά και εκτός της χώρας του, τού έπαιρναν συνέντευξη πριν από δύο εβδομάδες και τον ρώτησαν τι θα συμβούλευε τον πρόεδρο Ομπάμα. Ολόκληρος ο κόσμος δείχνει να εκρήγνυται απ’ έξω και εκ των έσω. Είπε “είναι πολύ απλό, θα πρέπει να παραιτηθεί αμέσως και να τον αντικαταστήσουν με τον πρόεδρο Τραμπ, που κρατούσε ασφαλή τον κόσμο», είπε ο Τραμπ.

Σημειωτέον ότι ο Τραμπ πρόσφατα αποκάλεσε τον Όρμπαν, «ηγέτη της Τουρκίας».

Ο Τραμπ τους τελευταίους μήνες έχει πέσει σε μια σειρά από γκάφες που έσπευσαν να εκμεταλλευτούν οι πολιτικοί του αντίπαλοι: το προεκλογικό επιτελείου του κυβερνήτη της Φλόριντα, Ρον Ντε Σάντις, που διεκδικεί επίσης το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών για τις προεδρικές εκλογές του 2024, τονίζει με κάθε ευκαιρία τα φραστικά ολισθήματα του Τραμπ στην πλατφόρμα Χ, ενίοτε δε και με τη βοήθεια των συμβούλων του Μπάιντεν.

Το επιτελείο επανεκλογής των Μπάιντεν – Καμάλα Χάρις αναδημοσίευσε μια ανάρτηση από το λογαριασμό του DeSantis War Room με ένα βίντεο του Τραμπ που αναφέρεται στην Σιου Σίτι της Άιοβα ως “Σιου Φολς” της Νότιας Ντακότα, προτού ανέβει στο βήμα ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής της Άιοβα, Μπράντλεϊ Ζον και τον διορθώσει.

Το επιτελείο του Ντε Σάντις ανέβασε επίσης ένα βίντεο που δείχνει τον Τραμπ να μπερδεύει τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζορτζ Γ. Μπους με τον πρώην κυβερνήτη της Φλόριντα, Τζεμπ Μπους σε ομιλία του στο Σάμερβιλ της Νότιας Καρολίνα στις 25 Σεπτεμβρίου και το περιστατικό, όπου μπέρδεψε τον Όρμπαν με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τραμπ είναι αυτή τη στιγμή το φαβορί για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών για τις προεδρικές εκλογές του ερχόμενου χρόνου και συχνά καταφέρεται εναντίον του κατά του Δημοκρατικού προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, υποστηρίζοντας ότι η ηλικία του τον κάνει επιρρεπή σε γκάφες τα τελευταία χρόνια.