Στη σύλληψη μιας 70χρονης ημεδαπής για πώληση λαδιού αμφιβόλου ποιότητας σε λαϊκή αγορά της Έδεσσας, στην Πέλλα, προχώρησαν χθες Πέμπτη 9 Νοεμβρίου αστυνομικοί του τμήματος Ασφάλειας Έδεσσας.

Η 70χρονη συνελήφθη, καθώς διαπιστώθηκε να ασκεί υπαίθριο εμπόριο, διαθέτοντας προς πώληση 31 πλαστικά δοχεία χωρητικότητας 5 λίτρων το καθένα, που περιείχαν έλαιο αμφιβόλου ποιότητας και προελεύσεως, ως εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και τα οποία απέκρυπτε σε όχημα ιδιοκτησίας της. Η γυναίκα πουλούσε τα πέντε λίτρα λάδι είκοσι ευρώ.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι της 70χρονης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 668 πανομοιότυπα δοχεία των 5 λίτρων, που έφεραν ετικέτα με την ένδειξη «Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο» και περιείχαν λάδι αμφιβόλου ποιότητας και προελεύσεως, για τα οποία δεν διέθετε τα νόμιμα παραστατικά έγγραφα.

Μπουκάλι λαδιού που πωλούσε η 70χρονη

Η 70χρονη οδηγείται στον εισαγγελέα

Συνολικά κατασχέθηκαν 699 δοχεία που περιείχαν 3.495 λίτρα λαδιού, δείγμα των οποίων θα αποσταλεί στην αρμόδια Χημική Υπηρεσία για εργαστηριακή εξέταση.

Ακόμη, από την ΕΛΑΣ κατασχέθηκε το όχημα που χρησιμοποιούσε η 70χρονη.

Η συλληφθείσα, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της, αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Έδεσσας.

Θεσσαλονίκη: Πωλούσαν σε λαϊκή λάδι αμφιβόλου ποιότητας

Χειροπέδες σε ένα ζευγάρι στην Τούμπα, στη Θεσσαλονίκη πέρασαν χθες αστυνομικοί καθώς διαπιστώθηκε ότι πωλούσαν αμφιβόλου ποιότητας και γνησιότητας λάδι.

Πρόκειται για ζευγάρι ημεδαπών ηλικίας 39 και 33 ετών (άντρας – γυναίκα αντίστοιχα) σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας που αφορά σε «Κανόνες ρύθμισης της αγοράς προϊόντων και της παροχής υπηρεσιών και άλλες διατάξεις» και της νομοθεσίας που αφορά σε «Διοικητικά μέτρα, διαδικασίες και κυρώσεις στην εφαρμογή της ενωσιακής και εθνικής νομοθεσίας στους τομείς των τροφίμων, των ζωοτροφών και της υγείας και προστασίας των ζώων και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων».

Οι συλληφθέντες εντοπίστηκαν να πωλούν το λάδι σε κοντινή απόσταση από τη λαϊκή αγορά της Κλεάνθους, στη Θεσσαλονίκη.

Κατά τον αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 12 δοχεία, μεταλλικά και πλαστικά, περιέχοντα λάδι χωρητικότητας 5 λίτρων, 1 μπλοκ με χειρόγραφες σημειώσεις που χρησιμοποιούσαν για τις παραγγελίες και 22 χαρτάκια τύπου Post-it με τα στοιχεία επικοινωνίας τους, προκειμένου να προωθήσουν τα προϊόντα τους.