Αποκαλύψεις για την πρώτη γνωριμία που είχε με τον Αμερικανό Πρόεδρο έκανε η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ Τζιλ Μπάιντεν.

Μιλώντας σε μια εκδήλωση στο Lotos Club του Upper East Side, η Τζιλ Μπάιντεν αναφέρθηκε στην πρώτη γνωριμία με τον σύζυγό της το 1975. «Ήταν η δεκαετία του ’70. Ήταν το Βιετνάμ, τα κολιέ με τις πολύχρωμες χάντρες, τα ίσα δικαιώματα. Τα μαλλιά μου ήταν μακριά -μέχρι τη μέση-, όπως και των περισσότερων ανδρών με τους οποίους έβγαινα. Θυμάστε τι φορούσαμε τότε; Clogs, παντελόνια καμπάνα και tie dyes».

Το πρώτο ραντεβού

«Και έτσι ξαφνικά μια μέρα, μου ζήτησαν να βγω ραντεβού και εκείνο το βράδυ ένας όμορφος νεαρός γερουσιαστής εμφανίστηκε στην πόρτα μου. Έριξα μια ματιά στο τέλειο κοστούμι του και στα δερμάτινα loafers του και σκέφτηκα: «Δόξα τω Θεώ, είναι μόνο ένα ραντεβού!»» είπε η Τζιλ Μπάιντεν, προσθέτοντας; «Λοιπόν, το ένα ραντεβού μετατράπηκε σε πρόταση γάμου. Και για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, ήταν πέντε προτάσεις, γιατί αυτό δεν ήταν μέρος του σχεδίου μου».

Αναφέρθηκε επίσης στον δισταγμό της, καθώς, όπως είπε, δεν είχε περάσει πολύς καιρός από τότε που ο Τζο Μπάιντεν έμεινε χήρος, καθώς η σύζυγός του και η μικρή του κόρη σκοτώθηκαν σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, με τον τότε γερουσιαστή να μένει μόνος με δύο γιους. Παράλληλα, όπως είπε: «Μετά από όλα όσα είχαν περάσει ο Μπο και ο Χάντερ, ήξερα ότι εάν έλεγα «ναι» στον Τζο, θα έπρεπε να είναι για πάντα. Αλλά, τελικά, συνειδητοποίησα πως η αγάπη μου για τον Τζο και τα αγόρια ξεπέρασε όλους τους όποιους φόβους είχα και είπα το «ναι». Και να ’μαστε εδώ 46 χρόνια αργότερα».

Η Τζίλ ήταν παντρεμένη με τον Μπιλ Στίβενσον από το 1970 έως το 1975, είχαν γνωριστεί όταν εκείνη ήταν μόλις φοιτήτρια. Το ζευγάρι χώρισε τελικά, με αποτέλεσμα η Τζιλ να αισθάνεται διστακτική στο να ερωτευτεί ξανά.

Σε μια κοινή συνέντευξη, που έδωσαν ο ίδιος και η σύζυγός του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ αποκάλυψε ότι οι γιοι του – ο 52χρονος Χάντερ και ο αείμνηστος Μπο, ο οποίος πέθανε από καρκίνο του εγκεφάλου στα 46 του χρόνια το 2015 – ήταν εκείνοι που τον ενθάρρυναν να κάνει πρόταση γάμου στην Τζιλ, πλησιάζοντάς τον όταν ήταν έξι και επτά ετών.

Οι πέντε προτάσεις γάμου

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν παραδέχτηκε ότι χρειάστηκαν πέντε προτάσεις για να πει τελικά το «ναι» η Τζιλ, με την τελευταία να γίνεται μετά την επιστροφή του από τη Νότια Αφρική.

«Έπρεπε να της το ζητήσω πέντε φορές, και την πέμπτη φορά ήμουν στη Νότια Αφρική, προσπαθώντας να δω τον Νέλσον Μαντέλα». Όταν επέστρεψε στις Ηνωμένες Πολιτείες και είδε ξανά την Τζιλ, είπε πώς της έκανε την πρόταση γάμου: «Της είπα «Σου ζητάω άλλη μία φορά να με παντρευτείς. Δεν χρειάζεται να πεις πότε, αλλά αν. Αν πεις «όχι», και πάλι θα το καταλάβω». Την κοίταξα λοιπόν και της είπα «Θα με παντρευτείς;» και εκείνη είπε «Εντάξει». Το ορκίζομαι στον Θεό».