Την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνη Ελευθεριάνου προκάλεσε το ατύχημα που σημειώθηκε στο γραφείο που στεγάζεται το Ποινικό Μητρώο, στο Εφετείο της Αθήνας με την κατάρρευση μεταλλικών ραφιών που προκάλεσε τον τραυματισμό ενός δικαστικού υπαλλήλου και ενός πολίτη.

Ο κ. Ελευθεριάνος διέταξε ποινική προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν τελεστεί αυτεπαγγέλτως διωκόμενος αδικήματα όπως αυτό της σωματικής βλάβης από αμέλεια παρ’ υπόχρεου.

Στο πλαίσιο της έρευνας θα ληφθούν καταθέσεις από παθόντες θα ζητηθούν έγγραφα από την Επιθεώρηση εργασίας, θα ελεγχθούν σχετικά έγγραφα εγκατάστασης και συντήρησης του εξοπλισμού στο χώρο που συνέβη το ατύχημα και θα αναζητηθεί εάν είχε γίνει οποιαδήποτε σχετική αναφορά καταγγελία για πλημμέλειες στη συντήρηση του χώρου που πιθανώς εκδοθεί τον κώδωνα του κινδύνου πριν από την κατάρρευση των ραφιών.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας διέταξε ποινική προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν τελεστεί αυτεπαγγέλτως διωκόμενος αδικήματα όπως αυτό της σωματικής βλάβης από αμέλεια παρ’ υπόχρεου

Η διενέργεια της έρευνας ανατέθηκε στον εισαγγελέα πρωτοδικών Νικόλαο Μαργαρίτη.