Συνάντηση στην Κουμουνδούρου μεταξύ του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Στέφανου Κασσελάκη και του βουλευτή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ευκλείδη Τσακαλώτου, το απόγευμα της Πέμπτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην υπουργός Οικονομικών συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ώστε να ζητήσει να μην προχωρήσουν οι διαγραφές από το πειθαρχικό των Δημήτρη Βίτσα, Πάνου Σκουρλέτη, Στέφανου Τζουμάκα και Νίκου Φίλη.

Ποιοι συμμετέχουν στο εκτελεστικό γραφείο

Σημειώνεται ότι σε λίγη ώρα θα ξεκινήσει η συνεδρίαση του εκτελεστικού γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, όπου, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, δεν συμμετέχει. Όμως, η συνάντησή του με τον Στέφανο Κασσελάκη εκλαμβάνεται ως βαρύνουσας σημασίας καθώς ο πρώην υπουργός Οικονομικών είναι ο άτυπος επικεφαλής της αριστερής αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Στην εκτελεστική γραμματεία συμμετέχουν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος Σωκράτης Φάμελλος, η γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας Θεοδώρα Τζάκρη, η εκπρόσωπος Τύπου Δώρα Αυγέρη, οι βουλεύτριες Έφη Αχτσιόγλου, Ρένα Δούρου και η πρώην βουλεύτρια Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Τσακαλώτος: Παραμονή στον ΣΥΡΙΖΑ μόνο με τη δυνατότητα έκφρασης της ανανεωτικής Αριστεράς

Υπενθυμίζεται ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σε χθεσινές δηλώσεις του έθεσε ως προϋπόθεση της παραμονής του στους κόλπους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τη δυνατότητα έκφρασης της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς εντός του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, εγκαλώντας, παράλληλα, την πλειοψηφία του κόμματος ότι δεν παράγει πολιτική, αλλά αρκείται στον μηχανισμό, παρά το καμπανάκι των δημοσκοπήσεων.

Παράλληλα συμπλήρωσε πως «φάνηκε από τη δημοσκόπηση της GPO ότι οι πολίτες δεν καταλαβαίνουν τον Στέφανο Κασσελάκη ως αριστερό».

Τι λέει η Κουμουνδούρου

Από πλευράς Κουμουνδούρου, σημειώνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα πορευτεί μόνον με γνώμονα την ανανέωση και την ενότητα, ξεκαθαρίζοντας ότι μοναδικός πολιτικός αντίπαλος είναι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία «οδηγεί όλο και περισσότερα κομμάτια της ελληνικής κοινωνίας στο φάσμα της φτωχοποίησης».

Όσον αφορά τις εσωκομματικές εξελίξεις, επισημαίνεται πως  «η λογική του εμφυλίου στον ΣΥΡΙΖΑ, που καλλιεργείται από ξένα κέντρα και αντίπαλες πολιτικές δυνάμεις, συντηρείται από δηλώσεις μεμονωμένων στελεχών που κινούνται αντικαταστατικά, έχουν θέσει τον εαυτό τους εκτός ΣΥΡΙΖΑ και ήδη έχουν δρομολογήσει τον σχεδιασμό νέου κόμματος με νέο καταστατικό και νέο αρχηγό».