Εκκενώσεις πολυκατοικιών, αποκλεισμούς δρόμων και διακοπεί της κυκλοφορίας σε ένα μεγάλο τμήμα της λεωφόρου Ποσειδώνος περιλαμβάνονται στα προληπτικά μέτρα προστασίας του κοινού στο πλαίσιο της ελεγχόμενης έκρηξης βόμβας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου που θα γίνει το πρωί της Πέμπτης στη Γλυφάδα.

Η βόμβα βάρους 50 λιβρών εντοπίστηκε την Τρίτη κατά τη διάρκεια εργασιών εκσκαφής που γίνονται στον χώρο του παλαιού αεροδρομίου του Ελληνικού.

Εκκένωση της περιοχής

Για λόγους ασφαλείας αποφασίστηκε να μην μετακινηθεί η βόμβα και σήμερα σχεδιάστηκε η ειδική επιχείρηση για την επιτόπια εξουδετέρωση του πολεμικού υλικού από τα έμπειρα στελέχη του Τάγματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ).

Ο χάρτης με το τμήμα της Ποσειδώνος που θα κλείσει για τους οδηγούς

Η ελεγχόμενη έκρηξη θα γίνει το πρωί της Πέμπτης και όπως αποφασίστηκε θα εκκενωθεί η περιοχή σε μια μεγάλη ακτίνα για λόγους ασφαλείας και σύμφωνα με όσα προβλέπονται στα σχετικά πρωτόκολλα που εφαρμόσει ο Στρατός σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

Εντός της ακτίνας εκκένωσης περιλαμβάνεται ένα μεγάλο τμήμα της παραλιακής λεωφόρου καθώς και τέσσερις πολυκατοικίες επί της οδού Ευρυάλλης στη Γλυφάδα.

Τα μέτρα της Τροχαίας

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την Αστυνομία θα τεθεί σε ισχύ σταδιακή και πλήρη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, την Πέμπτη 26/10/2023 κατά τις ώρες 9:30΄έως 11:30΄, στα κατωτέρω οδικά τμήματα:

  • Λ. Ποσειδώνος στο τμήμα της από το ύψος της Πλ. Βεργωτή έως τη συμβολή της με την Λ. Αλίμου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Ευρυάλης καθ΄ όλο το μήκος της.

Επίσης ισχύει απαγόρευση στάσης και στάθμευσης των οχημάτων κατά μήκος της οδού Ευρυάλης από την Τετάρτη 25/10/2023 και ώρα 21:00΄έως την Πέμπτη 26/10/2023 και ώρα 11:30΄.

Όπως σημειώνεται για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και την αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων, παρακαλούνται οι οδηγοί να επιλέξουν ως εναλλακτικές διαδρομές την κίνησή τους μέσω της Λ. Βουλιαγμένης και/ή λοιπών δημοτικών οδών των Δήμων Γλυφάδας και Ελληνικού – Αργυρούπολης και να ακολουθούν τα σήματα και τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.

Η ανακοίνωση του δήμου Γλυφάδας

Για την επιχείρηση εξουδετέρωσης της βόμβας εξέδωσε σχετική ανακοίνωση και ο δήμος Γλυφάδας που αναφέρει τα εξής:

«ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Ποσειδώνος

Βρέθηκε βόμβα του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου στο χώρο του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, προς την πλευρά της Γλυφάδας, όπου πραγματοποιούνται οι εκσκαφές. Κλείνει αύριο, Πέμπτη 26 Οκτωβρίου, μεγάλο τμήμα της παραλιακής λεωφόρου Ποσειδώνος για να γίνει η επιχείρηση εξουδετέρωσής της από το Τάγμα Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ), ενώ από σήμερα στις 9 το βράδυ απαγορεύεται η στάθμευση στην οδό Ευρυάλης.

Ο Δήμος Γλυφάδας βρίσκεται σε πλήρη συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές και καλεί τους πολίτες να ακολουθήσουν πιστά τις οδηγίες της Τροχαίας προκειμένου να αποφευχθεί η ταλαιπωρία.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από την Τροχαία, κλείνει από τις 9:30 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι, η παραλιακή λεωφόρος Ποσειδώνος.

Η ολική διακοπή κυκλοφορίας θα ισχύσει και στα δύο ρεύματα της Ποσειδώνος, από τη συμβολή της με την πλατεία Βεργωτή έως τη συμβολή της με τη λεωφόρο Αλίμου, καθώς και στην οδό Ευρυάλης, στη Γλυφάδα.

Στην ίδια οδό θα ισχύσει επίσης απαγόρευση στάθμευσης από τις 9 απόψε, 25 του μηνός, μέχρι τις 12 το μεσημέρι της 26ης. Αναλόγως αναμένεται να διαμορφωθούν και τα δρομολόγια των λεωφορείων, των ΚΤΕΛ και του Τραμ».