Σε μια λιτή αλλά περιεκτική παρουσίαση η Mercedes παρουσίασε στην Ελλάδα τις νέες  E-Class & EQE SUV με κεντρικό παρουσιαστή τον  Πρόεδρο και Διευθύνων Σύμβουλος της Star Automotive Hellas, Ιωάννη Καλλίγερο, που ανέφερε ότι έως τα τέλη του 2023, πάνω από  1,5 εκ. οχήματα, που σημαίνει άνοδο της τάξης του 2%, με τα εξηλεκτρισμένα μοντέλα να αγγίζουν τις 300.000 μονάδες

Η νέα E-Class έχει πλέον νέα εμφάνιση, με το σαλόνι του να φιλοξενεί την προαιρετική οθόνη MBUX Superscreen που εκτείνεται σε όλο το εμπρός τμήμα του ταμπλό. Στα μοτέρ, τα μισά μοντέλα με τα οποία προσφέρεται θα είναι plug-in υβριδικά. Η νέα E-Class συνδυάζει τα πλεονεκτήματα ενός οχήματος με κινητήρα εσωτερικής καύσης και με εκείνα ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

H νέα E-Class ενσωματώνει στην εμφάνισή, την τεχνολογία και τους κινητήρες όλες τις τελευταίες εξελίξεις της κατασκευαστικής γλώσσας της Mercedes.

Η ισχυρότερη είναι η  υβριδική E 400 e , τετρακίνητη 4MATIC με το υβριδικό σύστημά της να αποδίδει 381 ίππους. Χάρη στη μεγάλης ενεργειακής χωρητικότητας μπαταρία ιόντων λιθίου των 25,4 kWh, οι plug-in εκδόσεις της νέας γενιάς μπορούν να διανύσουν αμιγώς ηλεκτρικά έως και 109 χιλιόμετρα.

H νέα Mercedes E-Class προσφέρεται με κινητήρες βενζίνης, πετρελαίου και plug-in hybrid σύνολα. Στον τιμοκατάλογο η εφαλτήρια είναι η E 200 (από 65.100 ευρώ).

Η ηλεκτρική EQE SUV είναι η πολυμορφική εκδοχή της EQE, όντας από τα πιο άνετα μοντέλα στην κατηγορία του χάρη στο μεγάλο μεταξόνιο 3030 χιλιοστών. Η νέα EQE SUV είναι το  τέταρτο ηλεκτρικό μοντέλο μετά τις EQS & EQE Sedan και την EQS SUV.

Η νέα Mercedes EQE SUV είναι διαθέσιμη στην χώρα μας σε  τέσσερις διαφορετικές επιλογές από 245 έως 408 ίππους και σε δύο υψηλών επιδόσεων AMG εκδόσεις.

Ανάλογα με τον εξοπλισμό και τη διαμόρφωση του οχήματος, τα ευρωπαϊκά μοντέλα επιτυγχάνουν αυτονομία κατά WLTP άνω των 590 χιλιομέτρων. Κοστίζει από 94.980 ευρώ χωρίς το όφελος της κρατικής επιδότησης.