Μια πρωτοφανής απάτη μίσθωσης ακινήτου ήρθε στο φως της δημοσιότητας, όταν 40χρονος άνδρας φέρεται να νοίκιασε 31 φορές το σπίτι του στην Αγία Παρασκευή μέσα σε 3 μήνες και έτσι «τσέπωσε» κάτι λιγότερο από 130.000 ευρώ από τους ανυποψίαστους ενοικιαστές.

«Υπάρχει μία πραγματικότητα, ότι εγώ οφείλω χρήματα σε αυτούς. Από εκεί και πέρα, η καταγγελία είναι, αν όχι ψευδής, υπερβολική» είπε μιλώντας στο MEGA και την εκπομπή«Live News» ο άνδρας και αποδίδει τις συνολικά 31 περιπτώσεις απάτης σε μια παρανόηση ανάμεσα σε εκείνον και τους εξαγριωμένους ενοικιαστές που κινούνται πλέον νομικά.

«Έγιναν κάποιες παρανοήσεις γιατί ήθελαν να μπούνε άμεσα στο σπίτι, νοικιάστηκε σε έναν αριθμό ανθρώπων και κακώς έγινε αυτό» συμπλήρωσε.

Συστήνεται ως δικηγόρος και δηλώνει τυφλός. Εξηγεί στην κάμερα του MEGA πως νοίκιαζε το διαμέρισμά του σε εξαιρετικά χαμηλή τιμή καθώς ήταν σε οικονομικό αδιέξοδο μετά την απόλυσή του από τη Βουλή των Ελλήνων.

«Με απέλυσαν γιατί έγιναν καταγγελίες, άσχετα με τα ενοίκια, ότι μου δάνεισαν χρήματα και δεν ήμουν τυπικός ως προς την επιστροφή τους» τόνισε.

Ο εν λόγω άνδρας μιλάς στο Live News μέσα από το… διαμέρισμα που νοίκιαζε, το οποίο βρίσκεται στον τρίτο όροφο μιας πολυκατοικίας στην Αγία Παρασκευή. Όπως λέει, ζητούσε 700 ευρώ από τους πελάτες, αν και το εν λόγω ακίνητο μπορούσε να το νοικιάζει έως 2.000 ευρώ.

«Αυτό συνέβη γιατί είχα μία πλάνη για την τιμή του ακινήτου. Κανείς από αυτούς τους ανθρώπους δεν πρόκειται να μείνει χωρίς να πάρει τα χρήματα του πίσω» τόνισε.

Ξεσπούν τα θύματά του

Και μπορεί ο 40χρονος κατηγορούμενος να υποστηρίζει πως δεν είχε σκοπό να εξαπατήσει, αλλά τα δεκάδες θύματά του ξεσπούν περιγράφοντας το πώς ο εν λόγω άνδρας, τους απέσπασε δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

«Μας έλεγε ότι: ‘πιέζομαι οικονομικά και δεν έχω χρήματα να κάνω τη μετακόμιση και δεν έχω χρήματα να βάψω το σπίτι’ και αν μπορούμε να του προσκομίσουμε όλα τα χρήματα του χρόνου. Του δώσαμε τα χρήματα μπροστά και την εγγύηση. Ήταν 2.100 ευρώ» λέει ένας από τους ανθρώπους που δηλώνει ότι εξαπατήθηκε από τον εν λόγω άνδρα.

«Εμείς ψάχναμε να νοικιάσουμε κάποιο σπίτι. Για το διαμέρισμα του συγκεκριμένου ανθρώπου, του τηλεφώνησα, μου είπε ο κύριος αυτός ότι πρέπει να περάσετε σύντομα αν θέλετε να το δείτε, γιατί θα το νοικιάσω».

Προκειμένου να μη χάσει το σπίτι που θα στέγαζε την ίδια και την οικογένειά της, πείστηκε τελικά να καταθέσει το απαιτούμενο ποσό στις 31 Μαρτίου. Από την επόμενη κιόλας ημέρα άρχισαν, όπως λέει, οι δικαιολογίες.

«Κάτι άρχισε να μας ‘βρομάει’. Μετά μας είπε ότι ‘δε θα μπορέσω να σας παραδώσω το σπίτι την ημερομηνία που είχαμε συμφωνήσει’ και μας το πήγαινε από εβδομάδα και σε εβδομάδα. Εμείς καταλάβαμε ότι κάτι δεν πάει καλά, βάλαμε μία δικηγόρο, η οποία έψαξε και βρήκε ότι αυτός ο άνθρωπος κάνει απάτες».

Ήμασταν από τους τυχερούς που πήραμε πίσω τα χρήματά μας λέει στο Live News καθώς, όπως καταγγέλλει, υπάρχουν δεκάδες άλλες περιπτώσεις ατόμων που ακόμα περιμένουν πότε και αν θα πάρουν πίσω τα χρήματά τους.

«Του έδωσα 9.100 ευρώ»

«Εμείς δώσαμε όλο τον χρόνο. Όλο τον χρόνο συν μία εγγύηση, 9.100 δηλαδή» λέει ακόμα ένας άνθρωπος που δηλώνει θύμα του εν λόγω άνδρα.

Πρόκειται για μια γυναίκα, η οποία όπως ισχυρίζεται έδωσε 9.100 ευρώ στον 40χρονο άνδρα τον περασμένο Ιούνιο για να νοικιάσει το διαμέρισμά του. Ήμουν ήσυχη θα πει, αποκλειστικά στο Live News, πως η διαδικασία ήταν καθόλα νόμιμη προχωρώντας σε τραπεζική κατάθεση.

«Όλες οι συναλλαγές και όλες οι επικοινωνίες μας ήταν ηλεκτρονικά και με mail και η πρώτη καταβολή έγινε τραπεζικά σε λογαριασμό που ήταν δικαιούχος».

Έχασε τη γη κάτω από τα πόδια της όταν ο κατηγορούμενος επικοινώνησε μαζί της και την ενημέρωσε πως τελικά είναι αδύνατη η μετακόμιση, καθώς του επιδόθηκε απόφαση πλειστηριασμού του διαμερίσματος.

«Πήραμε τον πατέρα του, μας είπε χαρτί και καλαμάρι, ότι δεν μπορείτε να μπείτε στο σπίτι γιατί ο γιος μου το έχει μισθώσει σε άλλους».

Η πρωτοφανής αυτή υπόθεση έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο 40χρονος «ψάρευε» τα θύματά του μέσα από γνωστές ιστοσελίδες ενοικίασης ακινήτων.

Ο 40χρονος υποστήριξε, ούτε λίγο ούτε πολύ, πως οι ενοικιαστές εξαπάτησαν τον ίδιο κατοχυρώνοντας ένα φθηνό ενοίκιο.

«Ήρθαν και εκμεταλλεύτηκαν εμένα για να πάρουν ένα φτηνό ενοίκιο» είπε ο ίδιος, με τον παρουσιαστή της εκπομπής να βγαίνει εκτός εαυτού: «Δεν έχουμε να πούμε τίποτα άλλο, να κλείσουμε την κουβέντα εδώ. Αυτό ξεπερνάει κάθε όριο» είπε ο Νίκος Ευαγγελάτος σε έντονο τόνο.