Την επίσκεψη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Ισραήλ μέσα στα επόμενα 24ωρα, προανήγγειλε ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, ενώ αύριο, Τετάρτη, αναμένεται να γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις.

Παράλληλα, την Τετάρτη στις 11 το πρωί θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό, στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Εξετάζεται όντως μια επίσκεψη του πρωθυπουργού. Θα δούμε πότε θα γίνει», ανέφερε ο κ. Σκέρτσος, μιλώντας στην ΕΡΤ, όπου επιβεβαίωσε τις σχετικές πληροφορίες.

Όπως σημείωσε ο υπουργός Επικρατείας, «το σημαντικό είναι να κατανοήσουμε όλοι ότι η Ελλάδα έχει να παίξει ένα ρόλο. Είναι συνομιλητής του Ισραήλ, της ισραηλινής κυβέρνησης».

«Να υπάρξει ένας διάλογος με τις ηγεσίες του αραβικού κόσμου, ώστε να υπάρξει προστασία των αμάχων»

«Αυτό το οποίο εμείς πιστεύουμε και υποστηρίζουμε, μέσα από την ευρωπαϊκή διάσταση που έχει δοθεί σε αυτή τη μεγάλη ανθρωπιστική, αλλά και κρίση ασφάλειας που εκτυλίσσεται στο πεδίο της Μέσης Ανατολής, είναι ότι το Ισραήλ έχει το δικαίωμα στη νόμιμη αυτοάμυνα καθώς και να ζει σε καθεστώς ασφάλειας.. Υπάρχει μια θηριωδία, η οποία έχει συμβεί από τη Χαμάς. Είναι μια τρομοκρατική οργάνωση και αυτό πρέπει να υποστηριχθεί», προσέθεσε ο κ. Σκέρτσος.

«Η θηριωδία της Χαμάς δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη»

Παράλληλα, ανέφερε μεταξύ άλλων πως «η Ελλάδα στηρίζει το δικαίωμα του Ισραήλ να ζει σε καθεστώς ασφάλειας. Αυτό αμφισβητήθηκε από την επίθεση, η οποία πραγματοποιήθηκε από τη Χαμάς», όπως είπε.

Σχετικά με το πώς μπορεί να αντιμετωπίσει ο δυτικός κόσμος, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, μια χερσαία επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα, ο κ. Σκέρτσος απάντησε πως «καταβάλλονται σοβαρές διπλωματικές προσπάθειες και σε ευρωπαϊκό επίπεδο και από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ώστε αυτό να αποφευχθεί».

Και προσέθεσε: «Να υπάρξει ένας διάλογος με τις ηγεσίες του αραβικού κόσμου, ώστε να υπάρξει προστασία των αμάχων, και αυτό είναι κάτι που πρέπει να το λάβει υπόψιν προφανώς και η κυβέρνηση του Ισραήλ, αλλά σε κάθε περίπτωση επαναλαμβάνουμε ότι η θηριωδία η οποία έχει γίνει από τη Χαμάς δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη».