«Καμπανάκι» από τον ΕΟΔΥ για την αύξηση των κρουσμάτων κοροναϊού την τελευταία εβδομάδα. Συγκεκριμένα, έχει καταγραφεί 23% αύξηση στις εισαγωγές ασθενών με κοροναϊό αλλά και στις νέες διασωληνώσεις.

Το ίδιο διάστημα σημειώνεται άνοδος και στον αριθμό των θανάτων από κοραναϊό, καθώς ο αριθμός τους έφτασε τους 48.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, ο αριθμός των εισαγωγών για COVID-19 παρουσίασε αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα και αύξηση 23% σε σχέση με τον μέσο εβδομαδιαίο αριθμό νέων εισαγωγών κατά τις προηγούμενες τέσσερις εβδομάδες.

Ο αριθμός των νέων διασωληνώσεων παρουσίασε αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς και αύξηση σε σχέση με τον μέσο εβδομαδιαίο αριθμό νέων διασωληνώσεων κατά τις προηγούμενες 4 εβδομάδες.

Ο αριθμός των ασθενών με λοίμωξη COVID-19 που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 38, ενώ κατεγράφησαν 48 θάνατοι με διάμεση ηλικία τα 86 έτη.

Στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί συνολικά 19 θετικά δείγματα της υπο-παραλλαγής BA.2.86, με ημερομηνίες λήψης δείγματος από 5 έως 19 Σεπτεμβρίου.

Τέλος, η επιτήρηση του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα έδειξε αύξηση της κυκλοφορίας του ιού SARSCoV-2 σε 3 από τις 9 περιοχές που ελέγχθηκαν.

Όσον αφορά τον ιό της γρίππης, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, η θετικότητα στην κοινότητα παραμένει κάτω του 10%, ενώ δεν καταγράφηκαν σοβαρά κρούσματα με νοσηλεία σε ΜΕΘ ή θάνατοι από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη.