Εργαστήριο πλαστογράφησης διαβατηρίων και άλλων εγγράφων εντόπισε το Σάββατο η αστυνομία σε διαμέρισμα στην Κυψέλης.

Η ΕΛ.ΑΣ συνέλαβε έναν 34χρονο αλλοδαπό, ο οποίος στο παρελθόν είχε απασχολήσει τις αρχές για παρόμοιες υποθέσεις. Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για πλαστογραφία, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.

Σύμφωνα με την Αστυνομία ο κατηγορούμενος κατασκεύαζε πλαστά έγγραφα για τη διευκόλυνση της παράνομης διαμονής αλλοδαπών στην Ελλάδα, αλλά και για την παράνομη έξοδό τους σε τρίτες χώρες.

Το βράδυ της Παρασκευής 6 Οκτωβρίου, ο 34χρονος εντοπίστηκε σε όχημα σε περιοχή της Αθήνας και κατά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε κατασχέθηκαν το όχημα και 8 έγγραφα αλλοδαπών υπηκόων, 6 κλειδιά, 150 ευρώ και 2 κινητά.

Ακολούθησε έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, σε σπίτι και σε αποθηκευτικό χώρο του κατηγορούμενου, όπου εντοπίστηκε εξελιγμένο εργαστήριο πλαστογράφησης ταξιδιωτικών εγγράφων, κυρίως χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μεταξύ άλλων κατασχέθηκαν 70 διαβατήρια, 121 δελτία ταυτότητας τρίτων χωρών, 48 άδειες διαμονής, 46 άδειες οδήγησης, 22 δελτία ασφάλισης και 5 σφραγίδες τρίτων χωρών.

Όπως διαπιστώθηκε, η τιμή κάθε εγγράφου ανερχόταν στα 500 ευρώ τουλάχιστον, ενώ το παράνομο κέρδος υπολογίζεται ότι θα υπερέβαινε τα 339.500 ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ