Τη σημαδιακή μέρα της 27ης Σεπτεμβρίου, ακριβώς 192 χρόνια από τη δολοφονία του Ιωάννη Καποδίστρια, ο Γιάννης Σμαραγδής υπέγραψε συμφωνία με την COB Advisors για την εύρεση χρηματοδότησης της ταινίας η οποία πραγματεύεται την ζωή του θρυλικού πολιτικού.

Όλα έτοιμα για να ξεκινήσουν τα γυρίσματα

Ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής για την εκκίνηση των γυρισμάτων

«Εάν η Ελλάδα θέλει να έχει ισχυρή παρουσία στο μέλλον, θα πρέπει οι άνθρωποι του χρήματος να συμπορεύονται με τους ανθρώπους του πνεύματος, ώστε χέρι-χέρι η Ελλάδα να πρωταγωνιστήσει ξανά τόσο στις ψυχές των συμπατριωτών μας όσο και στην παγκόσμια κοινότητα μέσω της στήριξης των Ελλήνων επιχειρηματιών αλλά και μέσω της ανάδειξης του Ελληνικού πολιτισμού. Ας μην ξεχνάμε πως είμαστε η μόνη χώρα στον κόσμο που έχει συνδεθεί άρρηκτα με την ανάπτυξη τριών πολιτισμών: του μινωικού, του αρχαίου ελληνικού και του βυζαντινού.

Σε αυτήν την προσπάθεια, έχουμε την τύχη να συνεργαζόμαστε με την συμβουλευτική εταιρεία CΟΒ Advisors, η οποία ανέλαβε την εύρεση χρηματοδότησης της παραγωγής.

Η συνεργασία μας με την COB Αdvisors αποσκοπεί στην επίτευξη στρατηγικών συμφωνιών για την προώθηση της ταινίας στο εξωτερικό, αλλά και την επιτυχή προβολή της σε κινηματογραφικές αίθουσες παγκοσμίως».

Οι οικονομικές δυσκολίες για την ολοκλήρωση της ταινίας

«Έχω βρει το καστ και μου λείπουν λίγα χρήματα, δεν μπορώ να πω όμως περισσότερα. Όλους τους ηθοποιούς τους έχουμε βρει και θα ανακοινωθούν πολύ σύντομα. Δεν μπορώ να σας πω ποιος ηθοποιός θα υποδυθεί τον Καποδίστρια και θέλω να με συγχωρέσετε γι’ αυτό», είχε δηλώσει ο ηθοποιός πριν λίγους μήνες.