Στην πρεμιέρα του νέου κύκλου της εκπομπής «Στο κέντρο» με τον Γιώργο Κουβαρά στο ΕΡΤ Νews μίλησε ο Γιάννης Σμαραγδής. Ο δημοφιλής σκηνοθέτης έκανε μια ανασκόπηση στη μακρόχρονη καλλιτεχνική του διαδρομή, καθώς και την επερχόμενη ταινία «Καποδίστριας» με την οποία θέλει να πέσει η αυλαία σε αυτήν.

Κλείνω ως σκηνοθέτης

Πιο συγκεκριμένα, ο Γιάννης Σμαραγδής σημείωσε χαρακτηριστικά πως «με τον Καποδίστρια θέλω να πιστεύω πως, αν τον κάνω, κλείνω σαν σκηνοθέτης. Κλείνω. Έχω βρει το καστ και μου λείπουν λίγα χρήματα, δεν μπορώ να πω όμως περισσότερα. Όλους τους ηθοποιούς τους έχουμε βρει και θα ανακοινωθούν πολύ σύντομα. Δεν μπορώ να σας πω ποιος ηθοποιός θα υποδυθεί τον Καποδίστρια και θέλω να με συγχωρέσετε γι’ αυτό».

Πότε ξεκινούν τα γυρίσματα της ταινίας

«Τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο. Προς ώρας λείπουν κάποια χρήματα αλλά υπάρχουν καλοί Έλληνες, οι οποίοι θα βοηθήσουν και υπάρχει και μια κυβέρνηση η οποία πρέπει να πω πως αυτή τη στιγμή είναι μια τύχη το ότι ο επικεφαλής, που είναι ο πρώτος πολίτης της χώρας, δηλαδή ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι μέγας θαυμαστής του Καποδίστρια».

«Ο Καποδίστριας είναι εντελώς άγνωστος. Κατάφεραν αυτοί που τον δολοφόνησαν, που κυβέρνησαν μετά, και οι μέσα και οι έξω, να πουν ένα μεγάλο ψέμα για τον Καποδίστρια. Την αλήθεια του Καποδίστρια είμαι βέβαιος ότι θα την αναδείξει αυτή η ταινία» είπε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Σμαραγδής.

«Έχασα τα φτερά μου μετά τον θάνατο της συζύγου μου και τον θάνατο του Βαγγέλη Παπαθανασίου».