Την Πάτρα επισκέπτεται σήμερα Πέμπτη 5 Οκτωβρίου ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Στις 13:00 το μεσημέρι ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ θα επισκεφτεί το Κεντρικό Εκλογικό Περίπτερο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» (Κολοκοτρώνη 12), θα συναντηθεί με τον Δήμαρχο Πατρέων και εκ νέου υποψήφιο Κώστα Πελετίδη και τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Σωτήρη Παρίση και θα κάνει δηλώσεις.

Στις 19:30 το απόγευμα θα παρευρεθεί στην πολιτική συγκέντρωση στην Πάτρα (πλ. Τριών Συμμάχων) όπου θα μιλήσουν ο Κώστας Πελετίδης και ο Σωτήρης Παρίσης.

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας

Καταγγελία για προπηλακισμό υποψηφίου δημάρχου

Τον προπηλακισμό του υποψηφίου δημάρχου Θεσσαλονίκης με τη Λαϊκή Συσπείρωση και μέλους του Γραφείου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, Βασίλη Τομπουλίδη «από θρασύδειλη ομάδα φασιστοειδών, 30 ατόμων, οπαδών εθνικιστικού μορφώματος- δημοτικού συνδυασμού» σε χθεσινό ντιμπέιτ υποψηφίων, καταγγέλλει, με ανακοίνωσή του, η Κ.Ο. Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

«Ο προπηλακισμός «δεν είναι τυχαίος», αλλά «ήρθε ως συνέχεια του βανδαλισμού του εκλογικού περιπτέρου της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Άνω Τούμπα» και «αποδεικνύει ότι τα φασιστικά, εθνικιστικά μορφώματα δεν έχουν θέση ούτε στα δημοτικά, ούτε στα περιφερειακά συμβούλια, ούτε πουθενά!» αναφέρεται -μεταξύ άλλων- στη σχετική ανακοίνωση.

Καταλογίζονται, δε, ευθύνες στις παρατάξεις των υπολοίπων κομμάτων στο περιφερειακό συμβούλιο «που ανέχθηκαν τον εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής για χρόνια δημιουργώντας κλίμα ανοχής σε τέτοιου είδους μορφώματα» και τονίζεται ότι οι επικεφαλής των παρατάξεων των υπολοίπων κομμάτων στο Δήμο Θεσσαλονίκης που ήταν παρόντες στο περιστατικό, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, δεν κατήγγειλαν τον απαράδεκτο προπηλακισμό.