Ο Βασίλης Σπανούλης ως προπονητής της Εθνικής Ελλάδος και στις πρώτες του δηλώσεις, χαρακτήρισε ονειρική στιγμή την επιλογή του για τον πάγκο της Ελλάδας, λέγοντας πως είναι τιμή του.

Στην παρουσίαση του νέου ομοσπονδιακού προπονητή, βρέθηκε ο υπεύθυνος των Εθνικών ομάδων, Δήμος Ντικούδης και ο Νίκος Ζήσης.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Σπανούλης

«Είναι μία ονειρική στιγμή. Είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα. Όταν σε καλεί η Εθνική Ομάδα πρέπει να ανταποκριθείς. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σαν Έλληνας στους προκατόχους μου. Σε όλους τους προπονητές που μόχθησαν για να πετύχει νίκες η Εθνική Ομάδα. Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο, τον Νίκο και τον Δήμο που με εμπιστεύθηκαν».

«Θέλω να τονίσω ότι για ακόμα μία φορά η λέξη τιμή είναι λίγη για να περιγράψω τα συναισθήματα που νιώθω. Η Εθνική Ομάδα δεν είναι σύλλογος, είναι η ομάδα όλων των Ελλήνων. Ήταν μία ομάδα που ενέπνεε. Να ξανά κάνουμε αυτή την ομάδα να νιώσει τι σημαίνει να φοράς τη φανέλα της Εθνικής Ομάδας. Το να αγωνίζεσαι στην Εθνική Ομάδα είναι ανατριχίλα και τιμή. Πρέπει να είμαστε μαχητές, γενναίοι, να μην έχουμε φόβο στα μάτια μας.

Ο Έλληνας είναι μαχητής, ο Έλληνας είναι γενναίος. Το πιο σημαντικό είναι να ενωθούμε. Αφήσαμε μία κληρονομιά και αυτοί οι παίκτες πρέπει να την περάσουν στους επόμενους. Είναι χρέος μας να μεταφέρουμε την κληρονομιά. Να δημιουργήσουμε πρότυπα για να φέρουμε τα παιδιά στο μπάσκετ. Να είναι μία ομάδα με κεφαλαία γράμματα».

Για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο

«Έχω μιλήσει με τον Γιάννη, αγαπά παθολογικά την Εθνική ομάδα. Θέλει να τη βοηθήσει πάρα πολύ το καλοκαίρι. Είχε έναν τραυματισμό, αναρρώνει τώρα και τον περιμένει μια μεγάλη σεζόν. Είναι ένας παγκόσμιος σούπερ σταρ, αλλά ένας ταπεινός σούπερ σταρ. Θέλει να συνεισφέρει τα μέγιστα στην Εθνική ομάδα».

Ο Δήμος Ντικούδης δήλωσε

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους προηγούμενους προπονητές. Τον Βασίλη τον γνωρίζω πάρα πολλά χρόνια και αυτό που έχει μείνει είναι ότι έχει ένα τεράστιο πάθος για το μπάσκετ και ένα τεράστιο πάθος για τη νίκη. Έχουμε πάρα πολύ υψηλούς στόχους».

Ο Νίκος Ζήσης δήλωσε

«Με τον Βασίλη ξεκινήσαμε μαζί το 2000 με την Εθνική Εφήβων. Όλοι γνωρίζουμε την προσωπικότητά του. Είναι ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση. Όλοι οι άνθρωποι της Ομοσπονδίας θα είμαστε δίπλα του».