Στις Σπέτσες, όπου διεξάγεται το Spetses mini Marathon, χτυπά αυτές τις ημέρες η καρδιά του αθλητισμού.

Ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, βρίσκεται στο ιστορικό νησί του Αργοσαρωνικού και αποτελεί το επίκεντρο της διοργάνωσης, αφού όλοι θέλουν να ανταλλάξουν μαζί του μια χειραψία, να πουν δυο κουβέντες ή να βγάλουν μια αναμνηστική φωτογραφία.

Ο κ. Κασσελάκης έφτασε στη γραμμή της εκκίνησης με τον σύντροφό του στο παρά πέντε

Το πρωί της Κυριακής (10/1), ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης φόρεσε τα αθλητικά του ρούχα και έλαβε μέρος, με τον σύντροφό του Τάιλερ, στον αγώνα δρόμου των 5 χιλιομέτρων.

Βράβευσε δρομείς

Αφού ολοκλήρωσε με επιτυχία τον αγώνα του και ξεκουράστηκε, ο Στέφανος Κασσελάκης απένειμε μετάλλια στους αθλητές και είχε ένα απολαυστικό διάλογο με την ιδρύτρια της διοργάνωσης, την κυρία Μαρίνα Κουταρέλλη.

Όταν εκείνη σχολίασε ότι ένας εκ των βετεράνων «είναι 74 ετών και είναι για 12η φορά στο βάθρο» και τον ρώτησε «στα 74 θα τρέχετε εσείς;», ο κ. Κασσελάκης χαμογέλασε και απάντησε «βέβαια!».

O κ. Κασσελάκης απονέμει μετάλλια

Τερμάτισε στην 60η θέση

Αν και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να λάβει μέρος στο Spetses mini Marathon την τελευταία στιγμή τα πήγε εξαιρετικά καλά, καλύπτοντας τα πέντε χιλιόμετρα σε 22:38′ και τερματίζοντας στην 60η θέση. Συνολικά 1.043 αθλητές έτρεξαν στη συγκεκριμένη διαδρομή, που εκτείνεται στη βορειοανατολική πλευρά των Σπετσών. Περνάει από το κέντρο του νησιού, τη Ντάπια και το Παλιό Λιμάνι.

Η εκκίνηση δόθηκε στις 9:30, με τον κ. Κασσελάκη να φτάνει με τον σύντροφό του διακριτικά και στο παρά πέντε.

Αφού τερμάτισε έλαβε το μετάλλιο συμμετοχής ωστόσο, δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις στις κάμερες που τον περίμεναν και ζήτησε να δείξουν τον κόσμο, που συμμετέχει στη διοργάνωση και όχι τον ίδιο.

«Τον κόσμο που συμμετέχει στη διοργάνωση δείξτε. Όχι εμένα», είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε να συνομιλεί με συμμετέχοντες όλων των ηλικιών ενώ αρκετοί του ζήτησαν να βγάλουν και selfies, με τον ίδιο να δέχεται με χαρά.

Μάλιστα, σε μία συνομιλία που είχε με μαθητές λυκείου, έδωσε τις συμβουλές του, λέγοντάς τους να προσέχουν το μάθημα των μαθηματικών.

Δείτε βίντεο από την εκκίνηση του κ. Κασσελάκη