Ραγδαία είναι στην Αθήνα η αύξηση των επιθέσεων από τσαντάκηδες σε γυναίκες. Η εκπομπή «Ακόμα δεν είδες τίποτα» αναφέρθηκε στο θέμα το μεσημέρι του Σαββάτου (30/9) και η Νόνη Δούνια αναφέρθηκε στην προσωπική της εμπειρία.

Η ηθοποιός, που συμμετέχει στο πάνελ, αποκάλυψε ότι έχει υπάρξει και εκείνη θύμα τσαντάκηδων και περιέγραψε τί της συνέβη αλλά και πώς αντέδρασε εκείνη τη στιγμή.

«Έχω υπάρξει θύμα τσαντάκηδων. Περίμενα στη ράμπα του πάρκινγκ για να μπω, με τα παιδιά μικρά τότε, μου έσπασε το τζάμι του συνοδηγού και μου πήρε την τσάντα, την οποία είχα δίπλα μου στο πάτωμα. Μην το κάνετε ποτέ», είπε αρχικά η Νόνη Δούνια.

Και συνέχισε: «Το άφησα να περάσει. Τι να κάνω; Είχα δύο παιδιά πίσω που ήταν ενός και δύο ετών. Ας χαιρετήσει η τσάντα. Σε αυτές τις περιπτώσεις τον αφήνεις να φύγει και μετά βγάζεις ξανά τα χαρτιά σου, διαβατήρια, ταυτότητα και ό,τι έχεις μέσα».

«Από το να ρισκάρεις και να διαπληκτιστείς με αυτόν που την πήρε. Τον αφήνεις γιατί δεν ξέρεις ο άλλος τι μπορεί να κάνει», κατέληξε.

Βίντεο ντοκουμέντο από τη δράση των τσαντάκηδων

Λίγο νωρίτερα, η εκπομπή είχε παρουσιάσει βίντεο ντοκουμέντο από τη δράση των τσαντάκηδων στην Αθήνα.

Στο πρώτο βίντεο  αποκαλύπτεται καρέ καρέ η δράση του ληστή. Μία νεαρή γυναίκα έχει παρκάρει για ελάχιστα δευτερόλεπτα έξω από ένα περίπτερο. Στο πλάι φαίνεται ο ληστής, ο οποίος προσεγγίζει το όχημα, ανοίγει την πόρτα του συνοδηγού, αρπάζει τη τσάντα από το κάθισμα και εξαφανίζεται.

Η γυναίκα είχε γρήγορα αντανακλαστικά και τον αντιλήφθηκε αμέσως και έτρεξε για να τον προλάβει. Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα τραυματίστηκε στην προσπάθειά της να πάρει πίσω την τσάντα της.

Σε άλλο βίντεο, ο δράστης εκμεταλλεύεται το μποτιλιάρισμα και αρπάζει τη τσάντα από το κάθισμα του συνοδηγού με πολύ μεγάλη ευκολία, καθώς το παράθυρο του οχήματος ήταν ανοιχτό.