Η Mercedes-Benz ενισχύει τη γκάμα της με τη νέα  GLC Coupé, τη σπορ πρόταση στα SUV με πολυτελή χαρακτηριστικά με στόχο να  ολοκληρώσει τη δημοφιλή σειρά μοντέλου της φίρμας.

Είναι ένα sport όχημα με υψηλές επιδόσει, χάρη στα plug-in υβριδικά συστήματα, είτε με ήπια υβριδικά με τεχνολογία 48 Volt είτε σε φουλ υβριδική εκδοχή.

Σαφώς, το μεγάλο του ατού είναι η άνεση του να κινείται σε οποιοδήποτε έδαφος, μιας και η  νέα GLC Coupé προσφέρεται με το πακέτο τεχνολογίας, όπως την αερανάρτηση AIRMATIC, που την καθιστά ακόμη πιο ευέλικτη αλλά και τα πολυάριθμα χαρακτηριστικά, όπως το σύστημα 4MATIC για την αμιγώς ηλεκτρική off-road οδήγηση στα plug-in υβριδικά μοντέλα.

Στο εσωτερικό δεσπόζει η υψηλής ανάλυσης οθόνη LCD 12,3 ιντσών (31,2 cm) στη θέση του οδηγού, που δίνει πλήρη ενημέρωση στον οδηγό για όλες τις λειτουργίες μεταξύ αυτών την ενσωμάτωση smartphone, ασύρματη φόρτιση κινητού τηλεφώνου,  θερμαινόμενα καθίσματα οδηγού και συνοδηγού κ.α.

Επίσης υπάρχει φωνητική υποστήριξη όπως ο ηχητικός οδηγός «Tourguide», ο οποίος περιλαμβάνεται στη «Φωνητική υποβοήθηση MBUX» από το Mercedes me.

Σαφώς, η ευρυχωρία είναι το ατού της νέας  GLC Coupé που  είναι πάντα έτοιμη για τα μεγάλα ταξίδια: 545 λίτρα (45 λίτρα περισσότερα από το προηγούμενο μοντέλο) έως 1.490 λίτρα (επιπλέον 90 λίτρα) στα ήπια υβριδικά μοντέλα και 390–1.335 λίτρα στα plug-in υβριδικά μοντέλα.

Προαιρετικά για την GLC Coupé προσφέρεται η πανοραμική οροφή, η οποία διαθέτει σημαντικά μεγαλύτερο άνοιγμα από εκείνη της νέας GLC SUV με 6 εκατοστά μεγαλύτερο μήκος.

Ξεχωρίζει το  προαιρετικό πακέτο ENERGIZING Plus που ενεργοποιεί τα συστήματα με το πάτημα ενός κουμπιού ή με φωνητική εντολή και συνδυάζει σε έως και επτά προγράμματα ανέσεων.

Υπάρχουν άλλες τρεις εκδόσεις plug-in υβριδικών κινητήρων που προσφέρουν επαρκή ηλεκτρική αυτονομία για τις καθημερινές ανάγκες μετακίνησης.

Στα συστήματα ασφάλειας προσφέρει το τελευταίας γενιάς πακέτο υποβοήθησης οδήγησης plus που περιλαμβάνει νέες και εξελιγμένες λειτουργίες, οι οποίες ξεκουράζουν τον οδηγό σε καθημερινές καταστάσεις  ενώ όταν προκύπτει κίνδυνος, τα συστήματα μπορούν να αντιδρούν σε επικείμενες συγκρούσεις ανάλογα με τις απαιτήσεις της κατάστασης. Για παράδειγμα, το ενεργό σύστημα υποβοήθησης απόστασης DISTRONIC μπορεί να διατηρεί την προεπιλεγμένη απόσταση από τα προπορευόμενα οχήματα σε όλα τα είδη δρόμων: από την πόλη εως τον αυτοκινητόδρομο.