Στη φετινή IAA Mobility η Opel παρουσίασε το επόμενο κεφάλαιο της μάρκας. Είναι το Experimental που  απεικονίζει το πώς φανταζόμαστε το μέλλον της Opel: ηλεκτρικό και συναρπαστικό”.

Το πρωτοποριακό concept car Opel Experimental εκφράζει όλα όσα καθορίζουν την Opel και τους προϊοντικούς πυλώνες της μάρκας “Greenovation”, “Detox” και “Modern German”. Είναι πλήρως ηλεκτρικό,  ενώ η “Bold & Pure” σχεδίασή του επιτρέπει την εστίαση σε ό,τι είναι πραγματικά σημαντικό.  Τις εντυπώσεις κερδίζουν οι αναλογίες του, οι έξυπνες αεροδυναμικές λύσεις, η εξαιρετικά αποδοτική διαχείριση του χώρου και η υπερσύγχρονη τεχνολογία φωτισμού, συμπεριλαμβανομένου του λογότυπου Opel Blitz, που είναι φωτιζόμενο για πρώτη φορά.

Ο Huettl μίλησε επίσης για τα φιλόδοξα σχέδια της Opel για τα επόμενα χρόνια: «Το 2024, κάθε μοντέλο της Opel θα είναι διαθέσιμο σε ηλεκτρική έκδοση με μπαταρία. Από το 2025, κάθε καινούργιο μοντέλο της Opel θα λανσάρεται μόνο ως πλήρως ηλεκτρικό. Αυτό δείχνει ότι είμαστε κάτι παραπάνω από έτοιμοι για τη μεγαλύτερη μεταμόρφωση στην ιστορία της αυτοκινητοβιομηχανίας. Είμαστε μπροστά!”

Τα Opel Astra Sports Tourer Electric και Opel Corsa Electric είναι δύο νέα μοντέλα της Opel, που έκαναν επίσης πρεμιέρα στην IAA Mobility. Το Astra Sports Tourer Electric αποτελεί μια εξαιρετικά ελκυστική πρόταση προς τους πελάτες της φίρμας . Προσφέρει 400 χιλιόμετρα ηλεκτρικής αυτονομίας  και τελική ταχύτητα 170 km/h, σε συνδυασμό με όλα τα πλεονεκτήματα ενός ευρύχωρου compact station wagon.