Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο 53χρονος αξιωματικός στα Χανιά που βαρύνεται με σοβαρές κατηγορίες, ενώ ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο γιος του επίσης αστυνομικός.

Λίγο μετά την άφιξή του στις δικαστικές αρχές ο 53χρονος, ζήτησε να απολογηθεί αύριο, Πέμπτη, καθώς επικαλέστηκε ότι λόγω της μεταφοράς του χθες στο νοσοκομείο μετά από αδιαθεσία που ένιωσε δεν υπήρξε χρόνος για να προετοιμάσει την απολογία του.

Υπενθυμίζουμε ότι χθες ο 53χρονος επικαλέστηκε πρόβλημα υγείας, αφού ένιωσε αδιαθεσία και διακομίστηκε στο νοσοκομείο στα Χανιά, όπου αφού έγιναν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις, οι γιατροί αποφάνθηκαν ότι δεν χρήζει νοσηλείας και έτσι γύρισε στα κρατητήρια.

Ο γιος του 53χρονου απολογήθηκε σε Εισαγγελέα και Ανακριτή και αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Με απόφαση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ οι δυο αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα από χθες το πρωί ενώ έχει διατεθεί ΕΔΕ με σκοπό να εντοπιστούν τυχόν πειθαρχικά παραπτώματα, εντός της υπηρεσίας που σχετίζονται με την υπόθεση.

Βρέθηκαν προσημειωμένα χαρτονομίσματα

Ο εισαγγελέας άσκησε τις κατηγορίες της εκβίασης κατ’ επάγγελμα (σε βαθμό κακουργήματος), της δωροληψίας και της παράβασης καθήκοντος στον αξιωματικό, αλλά και της συνέργειας στην εκβίαση στον γιο του.

Υπενθυμίζεται ότι ο αξιωματικός συνελήφθη την περασμένη Κυριακή, μετά από έρευνα της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, έχοντας στην κατοχή του προσημειωμένα χαρτονομίσματα, λίγη ώρα αφότου είχε αποσπάσει εκβιαστικά χρηματικό ποσό από επιχειρηματία στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων.

Επεισοδιακή σύλληψη

Παράλληλα, οι «αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ έχουν πάρει τις ηλεκτρονικές συσκευές (κινητά, laptop και ηλεκτρονικούς υπολογιστές) του του διοικητή Α’ τμ. ΒΟΑΚ Χανίων και του γιου του, προκειμένου να αναζητήσουν στοιχεία που θα αποδείξουν την παράνομη δράση τους.

Επεισοδιακή ήταν και η σύλληψη των αστυνομικών καθώς όταν οι αστυνομικοί του Εσωτερικών Υποθέσεων έφτασαν στο σπίτι για να τους συλλάβουν, αυτοί αρνήθηκαν να συνεργαστούν, με τον αξιωματικό να απευθύνει υβριστικές και υποτιμητικές εκφράσεις στους αστυνομικούς και στον δικαστικό λειτουργό, ενώ ο φάκελος με προσημειωμένα χαρτονομίσματα – που είχε παραδώσει το θύμα του εκβιασμού – βρέθηκε πλησίον της εισόδου της οικίας τους».