Έρευνα από όλες τις αρμόδιες δημόσιες και δημοτικές υπηρεσίες ζήτησε η Εισαγγελία Βόλου για αυθαίρετη και παράνομη κατάληψη παραλιών, στις Σποράδες από ξαπλώστρες και άλλες εγκαταστάσεις. Κάτοικοι (και όχι μόνο) διαμαρτύρονται πως πολλές πλέον παραλίες δεν είναι «ελεύθερες», υπό την έννοια ότι δεν μπορεί κανείς να τις επισκεφθεί χωρίς να πληρώσει υπέρογκα ποσά στους επιχειρηματίες που τις εκμεταλλεύονται.

Από την εισαγγελική παραγγελία της κας Παπακώστα θα ερευνηθεί  εάν επιχειρηματίες που έχουν μισθώσει από τον δήμο τμήμα των παραλιών, επεκτείνουν αυθαίρετα τις άδειες για τις ομπρέλες και τις ξαπλώστρες καταλαμβάνοντας ολόκληρες εκτάσεις, παρεμποδίζοντας τους πολίτες, που δεν θέλουν να καθίσουν σε ξαπλώστρα.

Ελεγχοι μετά τις καταχρηστικές πρακτικές

Η εισαγγελική παραγγελία για έρευνα έρχεται, όπως αναφέρουν τα gegonotanews, μετά τις καταχρηστικές πρακτικές από τους επιχειρηματίες, οι οποίοι καταπατούν τον δημόσιο χώρο.

Τη διαδικασία ελέγχου θα αναλάβουν τα τοπικά αστυνομικά τμήματα των νησιών της Σκιάθου, Σκοπέλου και Αλοννήσου, και αναμένεται να διερευνηθεί αν τηρούνται οι νόμιμες άδειες χρήσης του αιγιαλού από τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην ακτογραμμή, σύμφωνα με το thenewspaper.gr. Επίσης θα εξεταστεί η περίπτωση επιχειρηματιών που συνεχίζουν τη λειτουργία των εγκαταστάσεών τους παρά τις ήδη επιβεβλημένες κυρώσεις για παλιότερες παραβάσεις.