Πριν από τρεις δεκαετίες η αγορά αυτοκινήτου είχε ως πρωταγωνιστή μια νέα, ανερχόμενη κατηγορία που πραγματικά σάρωσε στο πέρασμα της, έχοντας κλέψει τις καρδιές των οικογενειαρχών. Ηταν η δημοφιλής κατηγορία των MPV, των πολυμορφικών, όντας τα μοντέλα που είχαν την δυνατότητα να διαδραματίσουν πολλαπλό τρόπο, και να έχουν πολυσχιδή προσωπικότητα. Σε αυτή την κατηγορία η Renault είχε έναν εκπρόσωπο που «έχτισε» ουσιαστικά τη συγκεκριμένη οικογένεια, με το πρώτο πρώτο compact MPV στην ιστορία του ευρωπαϊκού αυτοκινήτου, το Scenic. Ήταν ένα επαναστατικό μοντέλο, που τα είχε όλα, από άνεση, ευρυχωρία για μια οικογένεια – ίσως και παραπάνω από πέντε επιβάτες – τεχνολογία και ασφάλεια στον μέγιστο για την εποχή τότε επίπεδα.

Μάλιστα, την κατηγορία των MPV τον δημιούργησε το 1984, το Espace, το υψηλής ποιότητας MPV της, ενώ στη συνέχεια παρουσιάστηκε το θρυλικό νέο Twingo, εν έτει 1993. Σήμερα, η ιστορία συνεχίζεται με την πέμπτη γενιά του μοντέλου, του μελλοντικού ηλεκτρικού οικογενειακού αυτοκινήτου της Renault με το όνομα All-new Scénic E-Tech electric. Το ηλεκτρικό Scénic E-Tech είναι το οικογενειακό αυτοκίνητο που βάζει τα θεμέλια για τα μοντέλα του μέλλοντος ανοίγοντας το δρόμο για τις επερχόμενες προτάσεις της φίρμας, που θα πατάνε στην καρδιά της ηλεκτροκίνησης. Προκειμένου να κάνει ένα ακόμα βήμα προς την κατεύθυνση των περιβαλλοντικά υπεύθυνων και ασφαλέστερων αυτοκινήτων, αυτών που είναι γεμάτα καινοτομία και τεχνολογία για τον πλανήτη και τους ανθρώπους, η Renault αποφάσισε να προσθέσει μια νέα διάσταση στο όνομα Scenic.

Συγκεκριμένα, η Renault ονόμασε το πρωτότυπο «Scenic Vision» και με αυτό ουσιαστικά έδωσε το στίγμα της 5ης γενιάς του μοντέλου, ένα αυτοκίνητο υψηλής τεχνολογίας και απόλυτα διασυνδεδεμένο, με έμφαση στην ασφάλεια, την τεχνολογία και τη συνδεσιμότητα που θα συναρπάσει τους μελλοντικούς οδηγούς. Το ηλεκτρικό Renault Scénic E-Tech θα παρουσιαστεί στην έκθεση IAA Mobility στο Μόναχο, στις 4 Σεπτεμβρίου 2023.