Μια αρκούδα κυκλοφορεί ανενόχλητη στον Ταξιάρχη Χαλκιδικής και έχει προκαλέσει αναστάτωση στην τοπική κοινωνία αλλά και ζημιές σε μελισσοσμήνη και ποιμνιοστάσια. Ένας κάτοικος της περιοχής την «τσάκωσε» σε βίντεο να κάνει βόλτα σε αγροτικό δρόμο.

Όπως αναφέρει το halkidikinews.gr, το βίντεο με την αρκούδα είναι από αγροτικό δρόμο μεταξύ Ταξιάρχη και Παλαιόχωρας στη Χαλκιδική. Το άγριο ζώο έκανε την εμφάνισή του από τις αρχές Μαΐου στον ορεινό Χολομώντα και από τότε έχει προκαλέσει ζημιές.

Στις αρχές Μαΐου εκπρόσωπος του Αρκτούρου δήλωσε ότι η περιοχή δεν είναι πλούσια σε τροφή κι ότι «σύντομα θα το καταλάβει αυτό το ζώο και θα φύγει από εκεί».

Μελισσοτρόφοι και κτηνοτρόφοι είναι αγανακτισμένοι, καθώς το τελευταίο κρούσμα της αρκούδας ήταν σε μελίσσια και σε παρακείμενη κτηνοτροφική μονάδα στον Ταξιάρχη, πριν από λίγες μέρες.

Ο πρόεδρος της κοινότητας Ταξιάρχη, Γιάννης Ξάκης, εξέφρασε τον φόβο ότι η αρκούδα δεν είναι μόνο μία αλλά περισσότερες. Ο ίδιος απευθύνθηκε στον Εισαγγελέα Πολυγύρου, ζητώντας να διερευνηθεί η υπόθεση.