Βελτιωμένη είναι η κατάσταση στις τρεις μεγάλες φωτιές που ξέσπασαν την Κυριακή σε διάφορες περιοχές της χώρας, καθώς με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν οι ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα.

Έτσι, τα μέτωπα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι πυροσβέστες στις πυρκαγιές που καίνε από χθες σε Μάνη, Ροδόπη και Όλυμπο είναι περιορισμένα.

Ειδικότερα, μετά την ολονύχτια μάχη με τις φλόγες, οι πυροσβέστες κατάφεραν να οριοθετήσουν τις εστίες σε Ροδόπη και Μάνη, ενώ καλύτερη είναι η εικόνα και στον Όλυμπο, αν και η πυρκαγιά καίει σε δύσβατο σημείο.

Ενίσχυση δυνάμεων

Η πυρκαγιά στη Ροδόπη καίει στην περιοχή Αρδεία, με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να ενισχύονται το βράδυ της Κυριακής, μετά την αποχώρηση των εναέριων μέσων.

Το έργο της πυρόσβεσης συνεχίζεται από 63 πυροσβέστες με 14 οχήματα, ενώ επιχειρούν και τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, εθελοντές και στελέχη των ΟΤΑ με υδροφόρες.

Στον Όλυμπο, το μέτωπο βρίσκεται στην πλευρά της Λάρισας, στην κοινότητα Καρυάς Ελασσόνας και έχει περιοριστεί σε χαράδρα, χωρίς να απειλεί το δάσος που υπάρχει στην περιοχή.

Παράλληλα, η φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της Κυριακής στην Ανατολική Μάνη βρίσκεται υπό έλεγχο.