Σε θρίλερ εξελίσσεται ο θάνατος της Γερμανίδας τουρίστριας στο Νότιο Πήλιο, που παρότι αρχικά είχε αποδοθεί σε παθολογικά αίτια, τελικά η ιατροδικαστική εξέταση ανέτρεψε τα δεδομένα, καθώς διαπιστώθηκε ότι δολοφονήθηκε ύστερα από σφαίρα που δέχθηκε πισώπλατα.

Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. είναι εξονυχιστικές σε σπίτια, ακόμα και σε βάρκες, ωστόσο ακόμα δεν έχει βρεθεί το όπλο, ενώ το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας που έχουν στη διάθεσή τους οι Αρχές είναι φτωχό.

Τι υποστήριξε ο σύζυγος της 58χρονης στην κατάθεσή του

Μάλιστα κλήθηκαν εσπευσμένα τόσο ο σύζυγος όσο και οι κόρες της άτυχης γυναίκας για να δώσουν κατάθεση. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου των εφημερίδων «Τα ΝΕΑ» και «Το ΒΗΜΑ», Βασίλη Λαμπρόπουλου, κατά την κατάθεσή του στις Αρχές ο σύζυγος της 58χρονης υποστήριξε πως την ώρα της δολοφονίας της, ο ίδιος βρισκόταν στο σπίτι με έναν τεχνικό προκειμένου να κάνουν κάποιες εργασίες στο εσωτερικό του.

Όταν αυτές ολοκληρώθηκαν, ο τεχνικός αποχώρησε, με τον ίδιο να ξαπλώνει για να κοιμηθεί. Όπως ο ίδιος υποστήριξε στην κατάθεσή του, όταν ξύπνησε βρήκε τη σύζυγό του νεκρή στην αυλή του σπιτιού τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των Αρχών, αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι το γεγονός πως το σώμα της 58χρονης βρέθηκε σε ανηφορικό σημείο μπροστά από την καγκελόπορτα του σπιτιού του ζευγαριού. Φαίνεται δηλαδή πως η γυναίκα κατευθυνόταν από την καγκελόπορτα προς το σπίτι και εκεί δέχτηκε τη σφαίρα.

Σημειώνεται πως στο οίκημα δεν έχουν βρεθεί ίχνη παραβίασης ή διάρρηξης, με την έρευνα των Αρχών, η οποία εστιάζει στο σενάριο της δολοφονίας, να επικεντρώνεται στο εξωτερικό σημείο του σπιτιού που βρέθηκε νεκρή η 58χρονη, με όλα τα ενδεχόμενα να παραμένουν ανοιχτά.

Εκτός από τον σύζυγό της, εξετάζονται και γείτονες, με τον κύκλο των ερευνών να είναι διευρυμένος.

Απαντήσεις αναμένεται να δώσουν τα εγκληματολογικά εργαστήρια στα οποία έχει σταλεί η σφαίρα και άλλα στοιχεία που βρέθηκαν στον τόπο του εγκλήματος, αλλά και η σφαίρα.

Το χρονικό

Η αρχική εκτίμηση ήταν ότι η 58χρονη Γερμανίδα έφυγε από τη ζωή από παθολογικά αίτια, όταν έκανε διακοπές σε παραθαλάσσιο χωριό του Ν. Πηλίου και συγκεκριμένα στη Μηλίνα.

Η γυναίκα ήταν νεκρή 4-5 ώρες προτού ο σύζυγός της δηλώσει τον θάνατό της. Μεταφέρθηκε, από την παραλία της Μηλίνας του Ν. Πηλίου αρχικά στο Κ.Υ. Αργαλαστής όπου διαπίστωσαν τον θάνατό της, αναφέροντας ότι οφείλονταν σε αιφνίδια αίτια.

Σύμφωνα με τη διαδικασία, το πτώμα μεταφέρθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας, με αρκετές ημέρες καθυστέρησης λόγω φόρτου εργασίας, όπου και τελικά στη νεκροψία – νεκροτομή διαπιστώθηκε ότι θάνατος οφείλεται σε ανθρωποκτονία.

Αμέσως μόλις έγιναν γνωστά τα αίτια του θανάτου ξεκίνησαν από την αστυνομία έρευνες, που είναι επικεντρωμένες στο οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον του θύματος.

Τι αναφέρει η ιατροδικαστής

Ειδικότερα σύμφωνα με τη διαπίστωση της ιατροδικαστού, Χρυσαυγής Κούση, ο θάνατος της γυναίκας, που αρχικά είχε χαρακτηριστεί ως αιφνίδιος  πριν 11 ημέρες, προήλθε από σφαίρα στην πλάτη, με όπλο διαμετρήματος 22mm, με αποτέλεσμα στην αστυνομία να σημάνει συναγερμός.

Συγκεκριμένα η ιατροδικαστής της Υπηρεσίας, στην αναφορά της στην αστυνομία εξηγεί με λεπτομέρειες, τι ακριβώς διαπίστωσε κατά την εξέταση της Γερμανίδας  και συγκεκριμένα αναφέρει:

«Κατά την ιατροδικαστική εξέταση της θανούσης διαπιστώθηκε ότι αυτή θέλει τραύμα ως επί πύλης εισόδου βλήματος στην αριστερή οπίσθια θωρακική επιφάνεια, με φόρα από πίσω προς τα εμπρός και με ανωφερή πορεία. Η πορεία του βλήματος διαπερνά το 9 – 10 μεσοπλεύριο διάστημα, τον κάτω λοβό του αριστερού πνεύμονα, το περικάρδιο, το οπίσθιο τοίχωμα της αριστερής κοιλίας της καρδιάς, το πρόσθιο τοίχωμα της αριστερής κοιλίας της καρδιάς – (διαμπερές τραύμα καρδιάς), το δεύτερο- τρίτο μεσοπλεύριο διάστημα, τα μαλακά μόρια άνωθεν του αριστερού μαστού, χωρίς πύλη εξόδου. Συναφώς αναφέρεται ότι πρόκειται για βολίδα πυροβόλου όπλου, μικρού διαμετρήματος, πιθανόν 22mm. Η πύλη εισόδου δεν ήταν εμφανής. Το φόρεμα της θανούσης φέρει αντίστοιχα στο σημείο πολύ μικρή οπή».