Τέσσερα άτομα, εκ των οποίων οι τρεις ανήλικοι, συνελήφθησαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου στον Άγιο Παντελεήμονα, για ομοφοβική επίθεση σε βάρος 26χρονου.

Σε βάρος των τεσσάρων κατηγορουμένων και συγκεκριμένα δύο 17χρονων, πολωνικής και αλβανικής υπηκοότητας, ενός 15χρονου ελληνικής υπηκοότητας και ενός ακόμα Πολωνού 18 ετών, σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφάλειας Κυψέλης για σωματικές βλάβες και παράβαση του νόμου για την καταπολέμηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, ασκήθηκε σε βάρος τους ποινική δίωξη και στη συνέχεια οι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή του εισαγγελέα.

Το περιστατικό συνέβη στην συμβολή της λεωφόρου Αλεξάνδρας με την οδό Πατησίων, όπου οι τέσσερις νεαροί επιτέθηκαν σε 26χρονο με κίνητρο τον σεξουαλικό προσανατολισμό του, τον εξύβρισαν και τον χτύπησαν προκαλώντας του σωματικές βλάβες.

Ο παθών ειδοποίησε την Άμεση Δράση και οι τέσσερις νεαροί εντοπίστηκαν λίγο αργότερα και συνελήφθησαν στη συμβολή των οδών Πατησίων και Φερών. Στο Τμήμα Ασφαλείας Κυψέλης που οδηγήθηκαν αναγνωρίστηκαν από το θύμα και παραπέμφθηκαν στην Δικαιοσύνη.