Παίκτης του Ολυμπιακού και επίσημα είναι ο Λούκα Λόντσαρ, όπως ανακοίνωσε ο ερασιτέχνης Ολυμπιακός.

Ο 36χρονος Κροάτης φουνταριστός έρχεται στον Πειραιά μετά από μία σπουδαία διετία στην Ιταλία, εκεί οπού με τα χρώματα της Προ Ρέκο κατέκτησε το Champions League του πόλο τις δύο προηγούμενες χρονιές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ολυμπιακού:

«Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με τον Λούκα Λόντσαρ. Ο διεθνής Κροάτης φουνταριστός (ημ. γέννησης 26/6/1987, 1,96μ.) υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο και εντάσσεται στο ρόστερ της ομάδας πόλο Ανδρών του συλλόγου.

Τη διετία 2021-23, ο Λούκα Λόντσαρ αγωνίστηκε στην Προ Ρέκο, με την οποία αναδείχθηκε δις πρωταθλητής Ευρώπης, κατακτώντας το Champions League, το 2022 και την περασμένη σεζόν! Με την ιταλική ομάδα, κατέκτησε επίσης δύο πρωταθλήματα και δύο Κύπελλα, καθώς και το LEN Super Cup, το 2021. Από το 2015 έως το 2021, ο νέος φουνταριστός του Θρύλου κατέκτησε τρεις φορές την Αδριατική Λίγκα, με την Γιουγκ, καθώς και πέντε πρωταθλήματα Κροατίας και τέσσερα Κύπελλα, ενώ πανηγύρισε το Champions League και το LEN Super Cup, το 2016! Το 2012, με την Μπρέσια, ο Κροάτης πολίστας κέρδισε έναν ακόμα τίτλο στην Ιταλία, το Κύπελλο.

Εδώ και χρόνια, ο Λούκα Λόντσαρ είναι βασικό μέλος της Εθνικής Κροατίας, με 11 μετάλλια σε μεγάλες διοργανώσεις, δύο χρυσά (Παγκόσμια πρωτάθλημα Βουδαπέστης-2017, Μεσογειακοί Αγώνες Μερσίηνης-2013), τέσσερα ασημένια και πέντε χάλκινα!

Η δήλωση του Λούκα Λόντσαρ στο olympiacossfp.gr για την έναρξη της συνεργασίας του με τους Πειραιώτες: «Είμαι περήφανος που είμαι μέλος του Ολυμπιακού. O Ολυμπιακός είναι ένας από τους μεγαλύτερους συλλόγους στην Ευρώπη! Ανυπομονώ να ζήσω στην Ελλάδα και την Αθήνα. Ελπίζω, να έχουμε καλή χημεία στην ομάδα, ώστε να πετύχουμε τους στόχους μας τη νέα σεζόν».