Επιστρέφει εκτάκτως από τις Βρυξέλλες ο Κυριάκος Μητσοτάκης λόγω των πυρκαγιών που έχουν ξεσπάσει τις τελευταίες δύο μέρες σε Ανατολική Αττική, Δερβεονοχώρια και Λουτράκι.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρισκόταν στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις χώρες της Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής. Αποφάσισε να επιστρέψει νωρίτερα από το προγραμματισμένο λόγω της μάχης με τις φωτιές στα τρία μέτωπα.

Αμέσως μετά την άφιξή του στην Αθήνα, ο Πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας.

Στην πρώτη του δήλωση για τις φωτιές στην Αττική, τα Δερβενοχώρια και το Λουτράκι, ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι οι αποζημιώσεις στους πληγέντες θα δοθούν άμεσα.

Ηδη ξεκίνησαν οι αυτοψίες και οι καταγραφές ζημιών από την πυρκαγιά σε κτίρια και επιχειρήσεις από τις υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, αλλά και τον Δήμο Σαρωνικού, σε συνέχεια σχετικής άδειας από το Πυροσβεστικό Σώμα.