Συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου θα έχει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης με τον υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη και τον υπουργό Εργασίας, Άδωνι Γεωργιάδη.

Οι συναντήσεις θα γίνουν σήμερα στις 17:00 και τις 18:00, σύμφωνα με την σημερινή πρώτη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη.

Νέος γύρος επισκέψεων στα υπουργεία

Στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε το σήμα στους υπουργούς πως πρέπει αμέσως να πιάσουν δουλειά και ο ίδιος ξεκίνησε τις επισκέψεις στα υπουργεία κάνοντας την αρχή με το ΥΠΟΙΚ.

Στο πλαίσιο του προγραμματισμού της κυβέρνησης, ο πρωθυπουργός αύριο Τρίτη 4 Ιουλίου στις 10:00 θα επισκεφθεί το υπουργείο Υγείας και την Παρασκευή 7 Ιουλίου θα επισκεφθεί το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Την Πέμπτη οι προγραμματικές δηλώσεις

Σημειώνεται πως την Πέμπτη 6 Ιουλίου ξεκινάει στην Ολομέλεια της Βουλής η τριήμερη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Η ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 6 Ιουλίου στις 17:00, όπου θα περιγράψει τις βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης για ακόμα περισσότερες μεταρρυθμίσεις και αλλαγές, για μια πιο ισχυρή Ελλάδα για όλους τους πολίτες.

Το απόγευμα του Σαββάτου, και πριν αναχωρήσει για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ και την επικείμενη συνάντηση με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανέβει στο βήμα της Βουλής για μια ομιλία, η οποία, σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, δεν θα αποτελείται από έναν μακρύ κατάλογο μέτρων, αλλά θα έχει έντονο ιδεολογικό πρόσημο.

Το Σάββατο 8 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία για την παροχή της δεδηλωμένης εμπιστοσύνης της Βουλής στην κυβέρνηση.